Nagyvárad után Kolozsváron vendégszerepel az Apakaland

Nagyvárad után Kolozsváron vendégszerepel az Apakaland

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház közkedvelt gyerekelőadása, a Neil Gaiman regénye alapján született Apakaland, nagyváradi vendégszereplése után Kolozsvárra látogat, ahol a Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválján kerül bemutatásra.

A Puck Nemzetközi Báb- és Marionettszínházak Fesztiváljának idei kiadására a szervezők 22 előadással és 32 fellépéssel készültek, melyeket a hazai társulatok mellett Oroszországból, Dániából, Magyarországról, Moldova Köztársaságból és Szlovéniából érkező művészek adnak elő. A 15. kiadásához érkezett nemzetközi szemle idei zsűrijének elnöke Slobodan Markovic (a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál igazgatója), a zsűritagok: dr. Eugenia Sarvari (teatrológus), dr. Katona József egyetemi lektor (rendező), dr. Ovidiu Pecican egyetemi tanár (dramaturg) és dr. Epaminonda Tiotiu (díszlettervező).

A hagyományos és nonkonformista bábtechnikákkal életre keltett és színpadra álmodott temesvári gyerekelőadás középpontjában a kor társadalmának apaképe kerül górcső alá és egyszersmind rehabilitálja azt.  Kalapot emel az apai bátorság, leleményesség és végső soron az apai szeretet előtt. Az apák előtt, akik nem törődve az űrlények fenyegetéseivel, a kalózok éles kardjaival, a vulkánisten pöfögéseivel mindent megtesznek azért, hogy tejet vigyenek haza a gyerekeik reggelijéhez.

A Ioan Brancu rendezte előadást Kolozsváron október 19-én, Temesváron legközelebb október 25-én láthatják az érdeklődők, a Merlin Bábszínházban.