Nagy Dorottya és Csíki Szabolcs kapta idén a Vastaps-díjat

Nagy Dorottya és Csíki Szabolcs kapta idén a Vastaps-díjat

Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május (rendező: Harsányi Zsolt) című tragikomédiájával nyitotta bemutatói sorozatát a 73. évadban a Tompa Miklós Társulat. Az idei évad első premierje alkalmával adták át az előző év színészi teljesítményeit elismerő  Vastaps -díjakat.

A Vastaps- díj többéves hagyományra tekint vissza, a legtöbb előadást játszott, valamint legtöbb próbán részt vett színésznő, illetve színész jogosult rá. Az idén Nagy Dorottya és Csíki Szabolcs vehették át az elismerést, akik a 2016/2017-es évadban 431, valamint 508 alkalommal léptek színpadra.

A díjak átadásakor Gáspárik Attila vezérigazgató kihangsúlyozta: ezt a díjat azok kapják, akik számszerűen a legtöbbet dolgoztak. „Az évad első bemutatójának ideje alatt a társulat másik fele Újvidéken játssza a Sirály című előadást egy nemzetközi színházi fesztiválon. Azért, hogy ez megtörténhessen, bizony sokat kell dolgozni.”

A díjazottak az elismerő oklevél mellett a marosvásárhelyi Bioeel gyógyszer- és kozmetikai gyár, valamint a Kárásztelek Pezsgőpincészet által felajánlott ajándékcsomagokat vehették át.

A díjazott Csíki Szabolcs legközelebb a október 13-án, pénteken William Shakespeare Macbeth című tragédiájában, míg Nagy Dorottya 17-én, szerdán Radu Afrim Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című előadásában lép közönség elé.

Naprakész információk elérhetők a Színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.ro és Facebook-oldalán: www.facebook.com/tompamiklos.