My Fair Lady családi kedvezménnyel,  sepsiszentgyörgyi vendégjátékok Marosvásárhelyen

My Fair Lady családi kedvezménnyel, sepsiszentgyörgyi vendégjátékok Marosvásárhelyen

Az idei évadban utoljára tekinthető meg a My Fair Lady című musical. Április 20-án, szombaton 16.00 órakor családi kedvezmény igényelhető a zenés produkcióra.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház két nagytermi előadását április 22-én, hétfőn, illetve április 23-án, kedden láthatja a marosvásárhelyi közönség. Moliere A fösvény és Spiró György Az imposztor című komédiájára a jegyirodákban, illetve a www.biletmaster.ro portálon is váltható jegy.

Sikeres veszprémi vendégszereplés után április 30-án 19.30-tól Farkas Ibolya színművész előadásában a Börtönnapló című produkció  tekinthető meg a Kisteremben.

 

My Fair Lady CSALÁDI KEDVEZMÉNNYEL április 20-án 16.00 órától

A My Fair Lady című musical idei évadbeli utolsó előadására családi kedvezmény igényelhető. Az elődás április 20-án, szombaton – közkívánatra – 16.00 órától tekinthető meg a Nagyteremben, főszerepben: Varga Andrea és Bokor Barna.

A családi kedvezmény abban áll, hogy két 25 lej értékű felnőttjegy mellé jár egy 0 lej értékű gyermekjegy, emellett pedig további három családtag 6 lej értékű belépőt válthat.

A kedvezmény csupán elővételben, a Kultúrpalota jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), illetve a színházi jegypénztárban (keddtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865) igényelhető.

 

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vendégjátékai április 22-én és 23-án

Április 22-én, hétfőn 19.00 órakor A fösvény, április 23-án, kedden 19.00 órakor pedig Az imposztor című vendégelőadást láthatja a marosvásárhelyi közönség a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának előadásában.

„Boldog akarok lenni!” – mondja Cléante A fösvény-ben. Bár ezt akármelyik szereplő mondhatná. Sőt, akármelyikünk ugyanígy mondaná. Van, aki számára az emberi viszonyok a legértékesebbek. Pedig ez azt is jelenti, hogy nem használhatja (el) a másikat. Mások ellenkezőleg: élettelen dolgokat bálványoznak. Mert azokat jól lehet használni. S mind közül a pénz a legsimulékonyabb… Ugyanígy vannak ezzel A fösvény szereplői. A szeretetvágy, illetve a tulajdon vágya hajtja őket. Hol ettől, hol attól remélnek biztonságot. De leginkább mindkettőtől.Milyen stratégiát választottunk eddig a (túl)élésre? Mire alapoztuk az életünket? – áll a Bocsárdi László rendezte előadás ismertetőjében.

A második sepsiszentgyörgyi vendégjáték, Spiró György Az imposztor című darabja erős színházi vonatkozású mű, de a kisvárosi színészi lét érzékletes ábrázolásán túl a politikai hatalommal szembeni ellenállás és behódolás kérdéskörét is körüljárja. Az előadást Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatója rendezte, akinek A csárdáskirálynő és A szabin nők elrablása című nagy sikerű előadások után ez a harmadik sepsiszentgyörgyi rendezése. Az előadás főszerepét Biró József, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze játssza. Vendégszínészként ő játszotta a 2003/2004-es évadban készült Antigoné című előadás Kreón szerepét, mely alakításért a Román Színházi Szövetség (UNITER) díjra is jelölte a legjobb főszereplő kategóriában.

Jegyet a Kultúrpalota jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), illetve a színházi jegypénztárban (keddtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865) lehet váltani. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro

 

Veszprémi  siker után ismét itthon a Börtönnapló

„Felejthetetlen színházi élményben volt részem a veszprémi Petőfi Sándor Színházban. A marosvásárhelyi Farkas Ibolya színésznő a Latinovits-Bujtor Játékszínben Fedák Sári életét bmutató darabjával nyűgözte le a közönségét” – írja a Veszprémi Napló  szerkesztője, G. Takács Mária a Börtönnapló című előadásról, amely április 30-án, kedden 19.30-tól tekinthető meg a Kisteremben.

A veszprémi előadásról szóló méltatásban a szerző továbbá arra is kitér, hogy: „Farkas Ibolya művésznő hihetetlen átéléssel, páratlan hitelességgel idézte meg a híres primadonna (Fedák Sári) életét.”

Az előadásra jegyet a Kultúrpalota jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00 óra és 17.30 között, tel: 0372 758 230), illetve a színházi jegypénztárban (keddtől péntekig 12.00 és 15.00 óra között, tel: 0365 806 865) lehet váltani. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro