Múzemok éjszakája a marosvásárhelyi színházban is

Múzemok éjszakája a marosvásárhelyi színházban is

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház 2016-ban is társ-szervezőként csatlakozik a május 20-22. között zajló MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA rendezvénysorozathoz.  A színház munkatársai és önkéntesei az intézmény belső és külső helyszínein gazdag és színes ajánlattal, az alább felsorolt játékos, interaktív programokkal várják az érdeklődőket:

Május 21., szombat

17.00-02.00 – Előcsarnok

SZÍNHÁZI KÁVÉZÓ

Ismét nyitva tart a színházi kávézó, ahol egy kávé, tea mellett egykori előadások műsorfüzeteit, újságokat, szövegkönyveket lehet olvasgatni.

22.00-02.00 – Előcsarnok

JELMEZPARÁDÉ a Reflexovital Professzionális Szépségakadémia smink- és fodrászati bemutatójával egybekötve

22.00 – A Nemzeti Színház épülete

SHAKESPEARE TREASURE HUNT

Az idei Shakespeare-év (a brit drámaíró halálának 400. évfordulója alkalmából) apropóján tematikus kincskeresésre hívunk minden érdeklődőt a színházépület labirintusába! A kincs egy feladatokkal ellátott útvonal végén található, melynek  teljesítésében a Nemzeti Színház önkéntesei segédkeznek. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: a játékra max. 10 fős csapatok jelentkezését várjuk május 20-ig az artistica@teatrunational.ro email címen.

A helyek száma korlátozott!

 

11.00-19.00 – Színház tér

GARAGE SALE NEMZETI SZÍNHÁZ

Színházi könyv- és plakátvásár, ahol a színház iránt komolyabban érdeklődők mellett azok is találnak kedvükre valót, akik egy plakát-emléket vinnének haza kedvenc előadásukról egy szimbolikus adomány fejében. Az adományokat a Guga Junior és MaNóSzok önkéntes csoportok tevékenységeire fordítjuk.

17.00-19.00 Színház tér, a Színház épülete előtt

PILLOW FIGHT

A párnacsata évek óta elterjedt megmozdulás, idén hetedik alkalommal tartották meg az egyre népszerűbb Párnacsata Világnapot a világ több száz városának közterein. Most először Marosvásárhelyen is kipróbálhatod a tömeges párnacsatát! Hozz magaddal egy (fontos!) tollpárnát, használd bátran és érezd jól magad!

A rendezvényeken MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KARKÖTŐVEL lehet részt venni (6 lej felnőtteknek; 3 lei diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak; 6 év alatti gyerekeknek ingyenes).

Karkötőket május 17-től (kedd) lehet vásárolni a Maros Megyei Múzeum jegypénztáraiban; május 21-én (szombat) további két helyszínen is, a Nemzeti Színházban és az Állatkertben (itt csak 19.00 óra után).