Művészek a művészekért országos kampányhoz csatlakozott a marosvásárhelyi színház

Művészek a művészekért országos kampányhoz csatlakozott a marosvásárhelyi színház

A „MŰVÉSZEK A MŰVÉSZEKÉRT” országos kampány, melyet az UNITER (Román Színházi Szövetség) idén a 13. alkalommal hirdetett meg, bukaresti és vidéki színházak összefogásában valósul meg. Így március a jótékonyság hónapjává válik, amikor a színházi előadásokat a segítségre szoruló színészek támogatásáért tűzik műsorra.

Az UNITER felhívására 10 fővárosi és 16 vidéki színház március hó folyamán műsorra tűzött egy-egy olyan előadást, melyeknek a bevétele a Színházi Szolidaritási Alapot fogja gyarapítani, amely alapot az egészségügyi és megélhetési gondokkal küzdő művészek megsegítésére hoztak létre.

A „MŰVÉSZEK A MŰVÉSZEKÉRT” kampány keretében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház két darabot játszik, melyeknek bevételét a Színházi Szolidaritási Alap számlájára utalja. Az előadások alkalmával elhangzik Anatolij Vasziljev színházi rendező SZÍNHÁZI VILÁGNAPI ÜZENETE.

  • 2016. március 25-én, pénteken 19.00 órától a Nagyteremben tekinthető meg a Tompa Miklós Társulat előadása, Molnár Ferenc: AZ ÜVEGCIPŐ című vígjátéka Mohácsi János rendezésében.
  • 2016. március 27-én, vasárnap 19.00 órától a Nagyteremben, a SZÍNHÁZI VILÁGNAPON a Liviu Rebreanu Társulat előadásában szerepel műsoron a FOGAT FOGÉRT / DINTE PENTRU DINTE című darab, melyet Yasmina Reza: AZ ÖLDÖKLÉS ISTENE alapján vitt színre Cristian Juncu.

 

Minden megváltott jegy, azon kívül, hogy a színész munkájának elismerése,

egyúttal értékes segítség is.

 

A jegyeladásból, adományokból és szponzorálásból származó összegeket a következő számlára lehet utalni:

RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei,

Fondul de Solidaritate Teatrală.