MŰSORVÁLTOZÁS AZ INTERETNIKAI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

MŰSORVÁLTOZÁS AZ INTERETNIKAI SZÍNHÁZI FESZTIVÁLON

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió Mozgásszínház október 24-re tervezett csíkszeredai fesztivál-fellépése betegség miatt elmarad. Helyette Bartha Boróka előadásában Georg Kreisler Lola Blau című musicalje látható. Az M Stúdió Kampf című előadására vásárolt jegyek érvényesek a pénteken, 21 órakor kezdődő Lola Blau előadásra, illetve visszaválthatók a Csíki Játékszín jegypénztárában. Az előadás helyszíne a Hunyadi László Kamaraterem, időtartama 80 perc.

Kicsoda is az igazi Lola Blau? Lola Bécsben, Svájcban, Amerikában! Lola színésznő, kabaré-énekesnő, revüsztár! Lola az elhagyott nő, az üldözött menekülő, a dicsőségben sütkérező. Melyik az igazi Lola Blau? Természetesen mindegyik.

1938. Németország lerohanja Ausztriát. Lola Blau színésznő Bécsben és zsidó származású. Élete, karrierje derékba törik. Sorsa tipikus II világháborús emigráns sors. A háború borzalmai elől egy élhetőbb élet reményében Ausztriából, először Svájcba, majd Amerikába menekül.

Színházra vágyik, de csak éjszakai kabarészínpadokig jut, majd Amerikában sikeres lesz, szexszimbólummá válik. A háború után hazatérve azzal szembesül, hogy hazájának nincs szüksége rá. Lola Blau nem hős, csak egy azok közül. akik túléltek. Georg Kreisler, a méltán népszerű osztrák szerző a felesége számára írta ezt a zenés játékot, előadó estet.

Georg Kreisler: Lola Blau

Bartha Boróka előadása

Fordította: Kővári György

Versek: G. Dénes György

 Lola Blau:  Bartha Boróka

 Zongoránál: Szép András

Zenei tanácsadó: Incze G. Katalin

Koreográfus: Jakab Melinda

Jelmez-látványtervező: György Eszter

Rendező: Béres László

Az előadás a Bühnen-und Musikalienverlag Josef Weinberger Wien Gesellschaft m.b.H és az UMPA ügynökség engedélyével kerül bemutatásra.