Műsorváltozás a marosvásárhelyi színház műsorában

Műsorváltozás a marosvásárhelyi színház műsorában

1999. november 18-án az UNESCO közgyűlésének 30. ülésszaka március 21-ét, az északi félteke tavaszának első napját A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁ nyilvánította.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ebből az alkalomból az eredetileg meghirdetett DE SZERETNÉK GAZDAG LENNI című összeállítás helyett az ÉN ÉS A VILÁG című versműsort ajánlja közönségének. A megvásárolt jegyek visszaválthatók 2019. április 19-ig a Nemzeti Színház pénztáraiban, az online jegyek árát az info@biletmaster.ro e-mail címen lehet visszaigényelni.

Az ÉN ÉS A VILÁG című versösszeállítás műsorra tűzésével a 90 éve született Székely János emléke előtt tisztelegnek az alkotók. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Gyulai Várszínház koprodukciójában megvalósult előadóest a lírai életmű legkarakteresebb darabjaiból összeállt gyűjtemény. A verseket válogatta Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója; művészeti munkatárs-rendező: Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója; előadó: Henn János, a Tompa Miklós Társulat színművésze.

A 90 éve született Székely János, költő, író, drámaíró, a 20. század második felének egyik legfontosabb erdélyi alkotója. Legjelentősebb művei minden személyes vallomásszerűségük ellenére kifejezik a 20. századi ember transzcendens fogódzóktól való megfosztottságát, és egyetemes igénnyel fogalmazzák meg a szerző korának közösségi sorskérdéseit.

Az előadóest Henn János tolmácsolásában 2019. március 21-én, csütörtökön 12.00 órától kerül közönség elé a Kisteremben. Az előadás március 22-én 19.30-tól is megtekinthető ugyanott.

Jegyek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) valamint online, a www.biletmaster.ro  honlapon.