Műsoron a Csíki Játékszín új produkciója A gála

Műsoron a Csíki Játékszín új produkciója A gála

A Csíki Játékszín januárban négy alkalommal játssza legújabb produkcióját, A gálát. Január 8-án, szerdán a Don Juan bérleteseknek, január 9-én, csütörtökön az Antigoné bérleteseknek, január 10-én, pénteken a Hamlet bérleteseknek és hónap végén, január 30-án, csütörtökön a Tiborc bérleteseknek játssza a csíki társulat az előadást. Mind a négy alkalommal 19 órai kezdéssel tekinthető meg a produkció.

A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/a-gala/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában.

A nagyszínpadi előadásainkra a késve érkező nézőinket csak szünetben áll módunkban beengedni. Megértésüket köszönjük!

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

A gála egy esemény, ahol bármi megtörténhet. Nonverbális örömjáték, melyben a tér és idő fogalma kitágul, átértelmeződik. Emelkedett, modern rítus, melyben a mindenkori ember jellemének sokszínűsége kerül a középpontba.

A szereplők türelmetlenül várnak, ünnepkényszer van, viselkedni kell, létezni valahogy, várják a megváltást, hogy valami történjen, ami megváltoztatja eddigi életüket. A képzelet kinyílik, az eddig háttérbe szorított ego előtör és kinyilatkozik: megvalósít, a túlélés reményében kapaszkodik az utolsó perc erejébe.

Férfiak és nők őrült tánca ez, ismerkednek, megélnek közös pillanatokat, majd talán el is válnak. Teszik mindezt rengeteg humorral, öniróniával, zenében, táncban és olyan gesztusokban, reakciókban, amelyekben a néző magára ismerhet.

Játsszák: Bende Sándor, Bilibók Attila, Borsos Tamás, Dálnoky Csilla, Fekete Bernadetta, Giacomello Roberto, Kosztándi Zsolt, Kozma Attila, Lőrincz András Ernő, Puskás László, Sándor Anna, Szabó Enikő, Tóth Jess, Vass Csaba, Zsigmond Éva Beáta

Zenekar:Bene Zoltán, Benedek Szilamér, Boldizsár Szabolcs, Hompoth Arthur Norbert, Kiss Lehel, Szőgyör Árpád

Zeneszerző: Boros Csaba

Díszlet-, jelmeztervező: Márton Erika

Koreográfus asszisztens:Zaiba Anikó

Rendező-koreográfus: Györfi Csaba