Müller asszonynak el kell tűnni - Német nyelvű vendégelőadás Temesváron

Müller asszonynak el kell tűnni – Német nyelvű vendégelőadás Temesváron

Bár a nyolcadik Temesvári Eurorégiós Színházi fesztivál már véget ért, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház műsora még júniusban is tartogat meglepetéseket.

Egy marosvásárhelyi kiszállás után, ahol az UNITER-jelölt Futótűz című előadást mutatta be a temesvári társulat, június 5-én és 6-án egy bukaresti, német nyelvű előadást lát vendégül a színház Stúdiója.

A bukaresti Színházi Laboratórium és a temesvári Német Kulturális Központ társszervezésében született előadás olyan alternatív szülői értekezlet, ahol az osztályterem harctérré válik, ahol szülő a tanár ellen, tanár a szülő ellen áll ki, a jobb jegyek és hatékonyabb nevelés ürügyén. A gyermek ebben a történetben csupán csak eszköz. A szülő soha meg nem valósult álmainak megvalósítója, az oktatási rendszer kísérleti egere. Frau Müller pedig, talán egyike az oktatási rendszer káoszában még mindig lelkiismeretesen működő tanárainak ennek a csatározásnak válik áldozatává. Egy olyan társadalmi gépezet ellen próbál küzdeni, ahol a minden áron való, számokkal és jegyekkel mérhető előrejutás számít csak.

Az előadásra a belépés ingyenes, ám a helyek száma korlátozott. Ezért kérjük, helyfoglalási szándékát jelezze az r.popa@ccgtm.ro e-mail címen.  A német nyelvű előadásokra június 5-én és 6-án kerül sor este 6 órától.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!