Mulatság a Vigadóban

Mulatság a Vigadóban

Újabb budapesti vendégelőadással kedveskedik nézőinek a kézdivásárhelyi Városi Színház.

Slawomir Mrożek Mulatság című tragikomédiáját Bérczes László rendezésében a Bárka színház népszerű színészhármasa Scherer Péter – Mucsi Zoltán – Katona László mutatja be a Vigadó Művelődési Ház színpadán. Az előadást október 25-én, szombaton 19 órától Gábor Áron bérlettel, 26-án, vasárnap 17 órától Boér Géza, míg 20 órától Toldi bérlettel tekintheti meg a nagyérdemű.

Az előadásokra jegyet is kínál a Városi Színház, felnőtteknek 20, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron. Jegyek válthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában munkanapokon 8 és 16 óra között vagy az előadások előtt egy órával.

Helyigényüket jelezhetik a 0267 360 179 vagy a 0040 729 058 197-es telefonszámok valamelyikén.

„Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz? És ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

Van-e mulatság? Mi az a mulatság?

Mi az a mulatság? Van-e?

A két kérdés ugyanaz a kérdés. Hogy mi is az a mulatság, akkor tudjuk meg, amikor az van. Ha van.

Nekem, aki úgymond rendezem ezt az 1962-es darabot, talán mégiscsak kellene tudnom a magam személyes válaszát. De ha tudnék válaszolni, azzal azt állítanám, ismerem a mulatságot, mert már találkoztam vele. Volt. Csakhogy az is meglehet, még csak ezután lesz. Vagy éppen most van.”                      (B.L.)

Szereposztás:

B legény         Katona László

S legény          Mucsi Zoltán

N legény         Scherer Péter

Rendező         Bérczes László

Az előadás időtartama 90 perc, szünet nélkül.