Mozgásszínházi előadások a hétvégén a Szigligeti Színházban

Mozgásszínházi előadások a hétvégén a Szigligeti Színházban

A Független Színházi Napok keretében két mozgásszínházi előadásra kerül sor a hétvégén a Szigligeti Színházban: február 18-án az András Lóránt Társulat, február 21-én pedig a sepsiszentgyörgyi M Studio vendégszerepel Nagyváradon.

A marosvásárhelyi András Lóránt Társulat neve ismerősen csenghet a közönség számára: a fiatal alkotói közösség a tavaly májusban megrendezett Infinite Dance Fesztiválon már bemutatkozott Nagyváradon. A Matei Vișniec És a csellóval mi legyen? című drámájából inspirálódott Fade Out című mozgásszínházi előadásuk február 18-án tekinthető meg a Szigligeti Színház nagyszínpadán berendezett stúdiótérben.

A sepsiszentgyörgyi M Studio, Erdély első hivatásos mozgásszínházaként, a Nyugat-Európában már korábban ismertté vált színházi formavilág meghonosítására és megszerettetésére vállalkozott. Nagyváradra, egy több hazai várost érintő turné során érkeznek Kampf című előadásokkal, amelyre február 21-én, 19 órától kerül sor a Szigligeti Stúdióban.

 Jegyek a színház jegypénztárában (nyitva keddtől péntekig 11 és 17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt) kaphatók.