Mozgásszínházi előadás és kortárs tánc workshop fiataloknak

Mozgásszínházi előadás és kortárs tánc workshop fiataloknak

A mozgásszínházi előadás és kortárs tánc workshop előadásra február 16-án, pénteken kerül sor a ZIZ – Art and Social Area-ben.

A marosvásárhelyi Transylvanian Contemporary Dance színházegyesület és a Navarra Dance tánciskola elhozza Kolozsvárra is (ZIZ Art and Social Area) első, csak gyerekekkel létrehozott mozgásszínházi előadásukat, a JOY-t, Kányádi György koreográfus rendezésében. A gyerekek bemutatják, hogyan ötvözhetők a nemzetközi táncversenyeken szerzett tapasztalataik a folyamatos és sokszínű táncművészeti képzéseken tanultakkal.

A fiatal táncosok életszeretetéből, felhőtlen játékából és végtelen jókedvéből kiindulva a rendező a mozgásszínház eszközeivel mutatja fel a nézőknek, kortársaiknak a gyerekkor őszinte örömeit, a kamaszkor ellentmondásait, felfedezéseit, önmagukkal és másokkal való érzékeny kapcsolódásait. Első sorban fiataloknak ajánlják az előadást, hisz az esemény során a diákok részesei lehetnek a kortársaik által bemutatott táncszínházi előadásnak, egymástól tanulhatnak, inspirálódhatnak, motiválhatják egymást, viszont az idősebb korosztály is örömmel gondolhat vissza a gyerekkor nyugalmára.

Az előadás előtt a 12-17 éves kezdő és közép-haladó gyerekeknek lehetőségük adódik betekinteni a kortárs tánc világába a másfél órás kurzuson a fiatalok, elsajátíthatják a modern és klasszikus táncstílusok izgalmas elemeit, miközben fejlesztik testtudatukat és kreativitásukat az improvizáció, testkifejezés és talajtechnikai gyakorlatok által. A foglalkozást Macaveiu Blanka koreográfus, táncos, a Navarra Dance és a Transylvanian Contemporary Dance alapítója vezeti magyar és román nyelven – igény szerint. A helyek száma korlátozott, legfeljebb 15 gyermeket tudunak fogadni, ezért a jelentkezéseket azok érkezési sorrendjében rögzítik az alábbi linken: https://forms.gle/aTLmM9QjkVYRb4KT9 .

Helyszín: Kolozsvár, ZIZ – Art and Social Area, Párizs utca 5-7

Dátum: 2024. febr. 16.

Workshop: 18:00-19:30 óra (ZIZ kisterem)

JOY előadás: 20:00-20:40 óra (ZIZ nagyterem)

Jegyek az előadásra megvásárolhatók elővételben a következő linken: https://eventbook.ro/theater/bilete-joy vagy pedig készpénzes fizetéssel a helyszínen, kezdés előtt.

További részletekért és friss információkért látogassanak el a ZIZ, a Navarra vagy a Transylvanian Facebook oldalakra, illetve kövessék a Facebook-eseményt, JOY+WORKSHOP: https://fb.me/e/6wDzbXoXv