Mozgásban az M Studio

Mozgásban az M Studio

Az M Studio május 16-án az aradi Nemzetközi Új Színházi Fesztiválon mutatja be a KAMPF c. előadását, mindeközben zajlanak legújabb bemutatójuk próbái is Sepsiszentgyörgyön.

 

A Fehér Ferenc rendezésében készült KAMPF c. mozgásszínházi produkció – több fesztiválszereplés után – ezúttal az aradi Nemzetközi Új Színházi Fesztiválra (Festival Internațional de Teatru Nou) kapott meghívást, így május 16-án, szombaton este 7 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színházban lép színpadra az M Studio. A május 9-17. között harmadik alkalommal megrendezett fesztivál nevéhez méltóan aktuális színházi törekvéseket kíván az aradi közönség elé tárni, kőszínházak és független társulatok egyaránt szerepelnek programjában.

Május elejétől elkezdődtek az M Studio legújabb produkciójának próbái is, ugyancsak Fehér Ferenc rendezésében. A Személyazonosság című előadást a rendező és a színészek közös műhelymunka keretében hozzák létre. Az erőteljes fizikalitásra épülő jelenetek vezérgondolata, hogy mindenkinek van egy élete, múltja, jelene, aktuális története, aktuális ügye, amit megmutat hanggal, szóval, mozgással vagy akár egy tárggyal. Aztán ezek a történetek gazdát cserélnek. Laurie Anderson énekli valahol: „milló történet van a meztelen városban, de senki nem emlékszik, melyik az övé.” Az előadás bemutatójára május 28-án kerül sor Sepsiszentgyörgyön.