Mozgás workshopon vettek részt a Harag György Társulat színészei

Mozgás workshopon vettek részt a Harag György Társulat színészei

Március 1. és 4. között egy intenzív mozgáskultúra-workshopon vettek részt a szatmárnémeti társulat művészei.

Az elmúlt napokban Györfi Csaba koreográfus vezetésével tartottak mozgás workshopot a Harag György Társulat színészei számára. Ennek megszervezése több szempontból is fontos volt, hiszen amellett, hogy a társulat művészeti igazgatója, Bessenyei Gedő István fontosnak tartja a színészek folyamatos képzését, egy következő előadás kapcsán is nagy hangsúlyt kap a színészek mozgáskultúrája.

Az évad folyamán ugyanis Györfi Csaba az A tavasz ébredése című előadás létrehozásában fog közreműködni rendező-koreográfusként. Ez az előadás pedig erőteljesen fogja használni a fizikai színház eszköztárát. Természetesen a workshop lehetőséget teremtett arra is, hogy a rendező megismerkedjen a társulat tagjaival, felmérje a képességeiket mozgásművészeti-szempontból.

A foglalkozásokat tartó Györfi Csaba András Lóránd koreográfus tehetséges tanítványa, aki Marosvásárhelyen végezte el a koreográfia-szakot. Alapító tagja az András Lóránd Társulatnak, jelenleg pedig a Nagyvárad Táncegyüttes alkalmazott koreográfus-rendezője.