Mozgalmas október előtt áll az András Lóránt Társulat

Mozgalmas október előtt áll az András Lóránt Társulat

Változatos évadindító programokkal várja októberben a táncszínház iránt érdeklődőket az András Lóránt Társulat.

A felújítást követően, október 2-án, kedden NEXT című előadásával szerepel a Szatmárnémeti Északi Színház által szervezett Tranzit Feszten, majd a produkciót október 6-án, szombaton este 8 órától a társulat marosvásárhelyi székhelyén (Brăila utca 10. szám) is megtekintheti a közönség.

A rendező-koreográfus, Dabóczi Dávid szavai az előadásról:

„Az ember élete során, kortól függetlenül, ideje legnagyobb részét kapcsolatok kialakítására fordítja. Igaz barátokat, szeretetet, szerelmet remél, de sokszor merően más irányt vesznek a dolgok. Viszonyaink fájdalmat, szenvedést, bánatot, az önmagunkról való lemondást is magukban hordozzák. Józan korlátok közt maradnak-e érzéseink vagy eluralkodik rajtunk valamiféle abszurd állati késztetés, és önként semmisítjük meg magunkat egy hamis ideáért? Tetteinkre a szeretetből származó odaadás vagy az érthetetlen függőség lesz jellemző?”

Előadják: Deák Orsolya, Szabó Franciska, Dabóczi Dávid

Az alkotók az előadást 16 éven felüliek számára ajánlják.

───

Október 5-én, pénteken este 8 órától új előadással mutatkozik be a társulat, amelyet maga a társulatvezető, András Lóránt rendez Introspectio címmel.

Az előadásról:

„Désiré és Melankólia a lélek katonái. Modern amazonok vagy inkább nimfák, akik a Test Házában húzódtak meg a Napi Harmónia zaklatásai elől. Bújdosó idegenek, megunt feleségek, szeretők és kettős életű szentek letagadott lányai, akik nappal a Szép Élet Báljában nyomják az unalmas valzert, éjjel meg a test romjai közt tapogatózva keresik az illatot, az érzést, a boldog megsemmisülés reményét –  hiába.”

Előadják: Macaveiu Blanka, Szabó Franciska

Az érdeklődők a premiert követően október 12-én és október 19-én este 7 órától tekinthetik meg az előadást.

───

Október 4-6. között kerül sor az ALT Dance Workshopra, egy kortárs tánc műhelymunkával és próbatánccal egybekötött rendezvénysorozatra.

A szervezők a műhelymunkára táncosokat, koreográfusokat, színészeket várnak, illetve olyan jelentkezőket, akiknek volt már korábban tánccal és mozgással kapcsolatos tapasztalata.

A workshopon Bezsán Noémi és Dabóczi Dávid táncos-koreográfusok oktatnak napi 6 órában. A háromnapos esemény záró momentuma egy casting, sikeres válogatás esetén a társulat projektszerződéseket ajánl fel. A próbatánc feltétele a workshopon való részvétel.

Jelentkezni egy online űrlap kitöltésével lehet, amely elérhető a társulat Facebook-oldalán. Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2087923664852663/

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30.

További információk és elérhetőség: andraslorantcompany@gmail.com, illetve jegyeket a 0754 782 216-os telefonszámon lehet foglalni.