Mozgalmas nyárra készül az M Studio

Mozgalmas nyárra készül az M Studio

Az M Studio társulata programokban gazdag időszakra készül május-július periódusban. Két új produkció próbái kezdődnek el, magyarországi és hazai helyszíneken játszanak, a tánc világnapját ünnepelik egy rendhagyó projekt keretében illetve megszervezésre kerül a társulat 15 éves fennállásának évfordulójára tervezett rendezvénysorozat első része.

Április 29-e a tánc világnapja, melyet sajátos módon ünnepel idén az M Studio. A Centrul Național al Dansului București (CNDB) kezdeményezésében, rendhagyó módon az ország különböző városaiban, párhuzamosan zajló projekt keretében népszerűsítik a kortárs táncot a lakosság körében. A Dancing Walks eseménysorozat május-június periódusban valósul meg 7 városban, összesen 15 partnerszervezet közreműködésével. Az M Studiót Szekrényes László képviseli.

Az eseménysorozatról bővebb információ a CNDB honlapján található (https://cndb.ro/events/dancing-walks-ziua-internationala-a-dansului/?calendar=true), illetve a partner szervezetek és az M Studio közösségi oldalain lehet követni a naprakész információkat.

A projektben részt vesznek: AREAL (Spațiu de dezvoltare coregrafică, Bukarest), Bezsán Noémi (Marosvásárhely), Colectiv A (Kolozsvár), Contact Bucharest Festival (Bukarest), Delazero Egyesület (Bukarest), Developing Art (Bukarest), Gabriel Tudor Alapítvány (Bukarest), I Dance You (Brassó), Indie Box (Bukarest), PETEC  (Bukarest), LINOTIP (Centru Independent Coregrafic, Bukarest), M Studio (Sepsiszentgyörgy), Tangaj Collective (Bukarest), Teatrul din Stejar (Iași), Unfold Motion (Temesvár).

Május 11-én új próbafolyamat indul Fehér Ferenc koreográfussal. Az előadás címe Pappa mia!, a bemutatót június 4-re tervezik. Fehér Ferenc ötödik alkalommal rendez a társulatnál – ő jegyzi a Kampf, a Személyazonosság, A Jó, a Rossz és a K**va anyád valamint a számos külföldi fesztiválon bemutatott LIFT előadások koreográfiáját. Ugyanakkor a FLOW Fesztivál keretében több előadását mutatta már be a sepsiszentgyörgyi közönségnek.

A Pappa mia! Pepe, Amucino, Dj Megusta és Puppuccino kalandjairól szól, akik beleunva a mindennapok szürke monotonitásába, újabb kihívásokat keresnek.

Június folyamán egy nagyobb turné keretében játsszák a LIFT előadást Budapesten, Kolozsváron illetve Türén valamint a Pappa mia! előadást ugyancsak Budapesten. Június második felében kezdődnek el a Desire c. előadás próbái, melyet Frenák Pál rendez. Frenák Pál koreográfus is visszatérő alkotó az M Studiónál, ő jegyzi a To_R előadás valamint a W_all koprodukció koreográfiáját. A Frenák Pál Társulat számos előadását mutatta be Sepsiszentgyörgyön az évek során. A Desire előadás a 2021/2022-es évad első bemutatójaként 2021. szeptemberében lesz látható.

Július első felében kerül megrendezésre az M Studio 15 éves évfordulójára tervezett programsorozat első része. Július 3. és 10. között zajlik majd a MEETINGS projekt, Ermira Goro, a DV8 egykori táncosának vezetésével. A MEETINGS egy közösségi esemény, olyan szabadtéri tánc-happening, amelynek célja „túllépni” a hivatásos táncos és a közönség, az „amatőr és a profi” közötti határokat. A MEETINGS alapüzenete az, hogy a tánc mindenkié, a tánc olyan élmény, melyet meg kell osztani egymással. Ermira Goro, a projekt vezetője Görögországban, több helyszínen is sikeresen valósította meg a tánc-happeninget. A koreográfus 2019-ben rendezte a Variations: No. 1 produkciót az M Studiónál.

Ezt követően kerül sor július 12-én az M Studio 15 éves tevékenységét illusztráló fotóalbum bemutatására.

Május-július periódusban ugyanakkor műsoron tartja a társulat az Andrea Gavriliu koreográfiájában készült Pam param előadást, a PYRO szabadtéri tűz show-t illetve a Frenák Pál rendezésében készült To_R előadást.

Az M Studio tevékenységeit Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, a Bethlen Gábor Alap és Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A társulat programjairól naprakész információk a Facebook oldalukon valamint a www.m-studio.ro oldalon találhatók.