Mozgalmas évadzárás a Háromszék Táncegyüttesnél

Mozgalmas évadzárás a Háromszék Táncegyüttesnél

A Háromszék Táncegyüttes június 15-én tartja évadzáró előadását Sepsiszentgyörgyön, ezt követően a XIII. Magyar Táncfesztiválon lépnek színpadra Győrben.

A társulat a Mihályi Gábor rendezésében készült Erdély-menyegző c. előadásával zárja az évadot június 15-én, csütörtökön 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az évadzáró előadásra jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában lehet (telefonszám: 0267-312104).

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a magyar táncművészet legnagyobb országos seregszemléje, a Magyar Táncfesztivál június 18-25. között Győrben. A Háromszék Táncegyüttes két produkcióval kapott meghívást a rangos fesztiválra: június 22-én az Erdély-menyegző c. táncszínházi produkciót mutatják be a Kisfaludy teremben, június 23-án pedig a Szerencsekrajcár c. mesejáték lesz látható a Vaskakas Művészeti Központban. Az Ivácson László által rendezett nagysikerű Szerencsekrajcárt a XIII. Magyar Táncfesztivál gyermekeknek szánt kísérőrendezvénye, a III. Gyermek Táncfesztivál keretében mutatja be a társulat.

Mindeközben zajlanak A csillagösvény népe c. produkció próbái. Az Orza Calin rendezésében készülő előadást a Székely Vágta keretében mutatják be július 15-én az Óriáspince-tetőn.