Molnár Ferenc Liliomját mutatja be a Szigligeti Színház

Molnár Ferenc Liliomját mutatja be a Szigligeti Színház

A új színházi évad első nagyszínpadi bemutatójára kerül sor október 10-én, pénteken 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színházban: Molnár Ferenc LILIOM című külvárosi legendáját állítja színpadra a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János. A bemutatóra a Szigligeti-bérletek érvényesek. A pénteki premiert követően szombaton 17 órától (Papp Magda-bérlet) és vasárnap 19 órától (Halasi Gyula-bérlet) is megtekinthetik az érdeklődők az előadást.

A Liliom ballada két egymásra utalt ember néma szerelméről. Ének a Paradicsomból való kiűzetésről. A végzet játéka egy olyan emberrel, aki nem ismert megalkuvást, kerülte a törvényt és a hétköznapokat. Molnár Ferenc vurstli áhitatú, édes-bús legendája a maga kedvesen líraizáló érzelmességével, a tiszta szívű vagányok és a szerelmes kis cselédek kétségkívül hatásos sablonromantikájával a magyar drámairodalom egyik legtöbbet játszott darabja.

Szikora János Jászai Mari-díjas rendező, a budapesti Színház és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán tanult, majd a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, 1980-tól a győri színház művészeti vezetője, 1983-tól Miskolci Nemzeti Színház rendezője, 1985-től az újonnan megnyílt egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója, 1986-tól Vígszínház rendezője. 1991-1994 között művészeti tanácsadó, majd rendező státuszt tölt be a Pécsi Nemzeti Színházban.1996-1999 között a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője volt.

Szereplők:

Kardos M. Róbert, Tasnádi-Sáhy Noémi, Tóth Tünde, Szotyori József, Hunyadi István, Meleg Vilmos, Fodor Réka, Magyari Izabella, Hajdu Géza, Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dobos Imre, ifj. Kovács Levente, Kiss Csaba, Kocsis Gyula

Súgó: Körner Anna

Ügyelő: Joó Emília

Díszlet, jelmez: Florina Bellinda Vasilatos

Zene: Horváth Károly

Dramaturg: Derzsi Pálma

Rendezőasszisztens: Czvikker Katalin

RENDEZŐ: Szikora János