Molière darab bemutatójára készül a Tompa Miklós Társulat

Molière darab bemutatójára készül a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 2021. november 23-án, kedden 18:00 órától mutatja be Molière: SCAPIN FURFANGJAI című nagytermi előadását, Parti Nagy Lajos átiratában valamint  Albu István rendezésében.

A játékosság itt nem csak a helyzetkomikum alapja, hanem egyben a címszereplő életformája is. A történet súlya sem veszett el a századok során: ha a társadalmi rend meg is változott, a struktúrák és a szabályok, illetve ezeknek az egyénre gyakorolt hatása állandó: a hierarchikus hatalmi viszonyok működése, az akaratukat és világnézetüket másra kényszeríteni akaró zsarnokok éppúgy ismerősek, mint a nemzedéki konfliktusok, melyekben egy más szabályok közt szocializálódott generáció próbálja szabályait átörökíteni egy olyan nemzedéknek, aki kompromisszumokat nem ismerve a saját útját akarja járni, megteremtve saját szabadságát. Utóbbi alighanem a mű mélyrétegének legfontosabb kérdése: a Scapin furfangjai a boldogságkeresés, a lázadás, a szabadság, és egyben a színház himnusza.

SZEREPOSZTÁS: ARGANTE: Tollas Gábor; GÉRONTE: László Csaba; OCTAVE: Varga Balázs; LÉANDER: Bokor Barna; SCAPIN: Galló Ernő; ZERBINETTE: Kádár Noémi; JÁCINT: Kiss Bora; SZILVESZTER: Bartha László Zsolt.

Rendező: Albu István; Díszlet- és jelmeztervező: Márton Erika; Zeneszerző: Bocsárdi Magor; Zeneszerző asszisztens: Pál-Petra Noémi; Dramaturg: Szabó Réka; Közreműködnek: a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenészei.

Műfaj: intrikus komédia.

A 16 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadásra a járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik. Következő előadások november 29-én, hétfőn valamint 30-án, kedden 18:00 órától tekinthetők meg a Színház Nagytermében.

A bemutatóra jegyek a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 9 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a Biletmaster oldalán válthatók:

https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/Production/440693/Moliere:-Scapin-furfangjai

Bővebb információkért kövessék a Tompa Miklós Társulat honlapját (www.nemzetiszinhaz.ro), Facebook, valamint Instagram oldalát (https://www.facebook.com/tompamikloswww.instagram.com/tompamiklostarsulat).