Miró és Mozart gyermekeknek a Puck Bábszínházban

Miró és Mozart gyermekeknek a Puck Bábszínházban

Újra látható a kolozsvári Puck színpadán a nagysikerű Mimorózart című előadás. Joan Miró festőzseni képi világa és Wolfgang Amadeus Mozart kortalan zenéje adják az alapot, Lőrincz Gyula látvány- és bábtervei révén a gyermekek számára is elérhetővé, sőt szórakoztatóvá válik ez a világ. Szombaton, január 25-én 11 órától szeretettel várunk minden érdeklődőt, korosztálytól függetlenül.

A Mimorózart című előadás két művészzseni, Joan Miró képzőművész alkotásaiból és Wolfgang Amadeus Mozart zenéjéből született. Szöveg nélküli előadás, négy éven felüli korosztálynak, beleértve a felnőtt közönséget is. Az előadás szereplői utazók, bohócok, vándorok, akik megteremtik számunkra Mimorózart világát, ahol szabadon szárnyalhat a fantáziánk. Az előadás szerkezetileg tíz bábos etűdből áll, mindenikben más-más bábos technikát használnak a színészek. Miró, akárcsak a bábjátékosok, különleges kapcsolatban állt a tárgyakkal. Unokája, Joan Punyet Miró ezt meséli róla: „Egész gyűjteménye volt szokatlan tárgyakból. Csupa furcsa és meghökkentő tárgy, amelyeket eredeti kontextusukból kiemelve, homogén csoportokba tudott rendezni, ami a spontán ötletek gazdag és termékeny talaja lett.” Az előadás alkotói követték a mestert, és az általa megteremtett színekkel, formákkal, és anyagokkal eljátszottak, megelevenítették őket.Minden tárgyhoz és helyzethez gyermeki lelkesedéssel, rácsodálkozással  közelítettek. A játék hangulata Mozart muzsikájától friss éspajkosan játékos. A humor, a harmónia és a derű, a játék szabadsága a fő jellemzői az előadásnak.

Jegyek válthatóak előadás előtt egy órával a bábszínház pénztáránál, illetve minden nap reggel 8 és délután 16 óra között jegyfoglalás lehetséges Sipos Krisztina közönségszervezőnél a következő telefonszámon: 0731837693.