Miniévad Marosvásárhelyen a Craiovai „Marin Sorescu” Nemzeti Színház előadásaival

Miniévad Marosvásárhelyen a Craiovai „Marin Sorescu” Nemzeti Színház előadásaival

A Craiovai „Marin Soresecu” Nemzeti Színház 2015. október 30. – november 1. között mini évadot tart a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében a következő három előadással: A betörés, A vallástanár és Illúziók.

Mindhárom előadás kétszer szerepel műsoron a következő időpontokban:

A betörés – 2015. október 30., péntek, 17:30 és 20:00 órától a Kisteremben.

Az előadás fantáziával megalkotott fekete komédia komikus megvilágításban, melyben a szereplők nehéz helyzeteket élnek át, ahol a fekete humor az általánosított kétértelműség dramatikus visszhangjává válik. Három középkorú férfi fegyveres betörést tervez – nevetséges maszkokkal – egy pénzváltó irodában.

A Răzvan Petrescu: Fegyveres betörés című novellája alapján Dragoş Alexandru Muşoiu által dramatizált és rendezett előadás, elnyerte a 2014-ben, IV. alkalommal megszervezett fiatal rendezők és díszlettervezők versenyét.

Szereposztás: Claudiu Bleonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Aurel Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Eugen Titu.

A vallástanár – 2015. október 31., szombat, 18:00 és 20:00 órától a Kisteremben.

Mihaela Michailov: A vallástanár című darabja arról szól, hogy az igazságot hogyan lehet értelmezni és manipulálni oly módon, hogy annak értelme relatívvá váljon. Az igazán egyedi hit számos darabra törik.

Vallásórán (Romániában a vallásóra fakultatív tantárgy, a diákok választhatnak más tantárgyat is helyette) a tanár arra kéri a diákokat, hogy mondják el az igazság meghatározását. Innen indul majd a vita. A diákok egyike, Mara, akinek a képzelőereje az osztály átlaga fölött áll, azt állítja, hogy az igazság relatív és minden embernek megvan a saját igaza.

Szereposztás: Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoş Măceşanu;   Rendező és díszlettervező: Bobi Pricop

Illúziók – 2015. november 1., vasárnap, 18:00 és 20:00 órától a Kisteremben.

Az Illúziók című előadás két öregedő pár sorsáról szól. A négy szereplő a szerelemről, az igaságokról és hazugságokról, illúziókról és ki nem mondott vágyakról, valamint meg nem élt vagy sárba taposott álmokról beszélget. Monológok sorozatába formálva, az előadás egy nyitott térben játszódik, ahol nincsenek kulisszák, és ahol a szereplők az élet illúziójának útján indulnak el.

Szereplők: Romanţa Ionescu, Ioana Manciu, Cătălin Băicuş, Vlad Udrescu

Zene: Orlando Buda, díszlettervező: Andreea Simona Negrilă.

Rendező: Bobo Priscop

A jegyek ára 20 RON (egységes belépő). Jegyek válthatók a színház mindkét jegyirodájában, valamint a www.biletmaster.ro honlapon.