Miniévad és 35. születésnap a Figura Stúdió Színházban

Miniévad és 35. születésnap a Figura Stúdió Színházban

FiguraFeszt néven szervez miniévadot a Figura Stúdió Színház, melynek alkalmából 35. születésnapját is ünnepli a gyergyószentmiklósi színház. Az  április 3-5. között sorra kerülő rendezvénysorozat programja a színház azon reprezentatív előadásait kínálja, melyek az elmúlt évadokban kiérdemelték a közönség és a színházi szakma elismerését.
A három nap alatt összesen öt előadás lesz látható: Csehov Három nővér című klasszikusa  (r. Albu István);  Marie Jones darabja, a Kövekkel a zsebében (r. Csuja László); Marius von Mayenburg Mártírok című drámája (r. Keresztes Attila); a Kubiszyn Viktor azonos című műve alapján készült Drognapló (r. Faragó Zénó),valamint A vágy villamosa című Tennessee Williams-adaptáció (r. Botond Nagy).

Ez alkalomból a produkciókat közönségtalálkozók követik majd, melyek moderátora Varga Anikó, a Játéktér folyóirat főszerkesztője.
Az ünnepi zárónapon (április 5-én) a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar lép fel. Az együttes a belföldi és magyarországi sikerek mellett a színház Macskabaj című előadásában is közreműködött az idei évadban.

A FiguraFesztre korlátozott számban bérletek is válthatók, melyek ára 50 lej.
Az előadásokra külön-külön a jegyek ára: 15 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak és nyugdíjasoknak. A születésnapi koncertre egy felhasznált Figurás színházi jeggyel, vagy FiguraFeszt bérlettel lehet belépni.

Jegyek és bérletek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Információ és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon válthatók. Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy a bérleteket kizárólag a színház jegypénztárában lehet megvásárolni.

Az esemény partnerei a YourLivingRoom és az Ifitéka. A rendezvény támogatói a Bethlen Gábor Alap, a OneBurger és a Seprődi József Pincészet.

FiguraFeszt
| PROGRAM

ÁPRILIS 3., szerda, 19.00
A. P. Csehov: HÁROM NŐVÉR
Rendező: Albu István
stúdióelőadás | időtartam: 3 óra
Korhatár: +12

ÁPRILIS 4., csütörtök, 17.00
Marie Jones: KÖVEKKEL A ZSEBÉBEN
Rendező: Csuja László
Stúdióterem | időtartam: 1 óra 40 perc
Korhatár: +12

ÁPRILIS 4., csütörtök, 20.00
Marius Mayenburg: MÁRTÍROK
Rendező: Keresztes Attila
Nagytermi stúdió | időtartam: 1 óra 40 perc
Korhatár: +18

ÁPRILIS 5., péntek, 16.00
Kubiszyn Viktor műve alapján: DROGNAPLÓ
(Fodor Alain Leonard egyéni előadása)
Rendező: Faragó Zénó
Stúdióterem | időtartam: 1 óra 10 perc
Korhatár: +16

ÁPRILIS 5., péntek, 18.00
Tennessee Williams: A VÁGY VILLAMOSA
Rendező: Botond Nagy
Nagyterem | időtartam: 1 óra 30 perc
Korhatár: +16

ÁPRILIS 5., péntek, 21.30
NO SUGAR
koncert
| udvar |