Miniévad a Nagyvárad Táncegyüttessel

Miniévad a Nagyvárad Táncegyüttessel

A 2018/2019-es évadot igazi táncszínházi különlegességekkel és Miniévaddal zárja a Nagyvárad Táncegyüttes.

Május 31-én, 19 órától a Szigligeti Stúdióban tűzi műsorára a Nagyvárad Táncegyüttes Halász Gábor rendező-koreográfus Immortel című táncszínházi produkcióját. Az eseményre a fiatal táncosoknak és koreográfusoknak indított Imre Zoltán Program keretében kerül sor.

Június 3-án és 5-én zajlik a Nagyvárad Táncegyüttes hagyományos, évente megrendezendő Miniévada, amelynek keretében az elmúlt tíz hónapban létrehozott előadásokat tekintheti meg a közönség. Június 3-án 17 órától az Aranyos szegelet című, a csángó-magyar mondavilág teremtéstörténetére épülő zenés előadásra, 20 órától pedig a nemrég bemutatott kortárs mozgásszínházi produkcióra, a Bardora kerül sor a Szigligeti Stúdióban.

A Miniévad második szakaszában, június 5-én, 17 órától Tőkés Imola nagyváradi táncművész Vakfolt, illetve 19 órától Györfi Csaba koreográfus Idegen című táncszínházi előadásait láthatja a közönség – ez utóbbi a Regina Maria Színház fesztiváljának programjába is bekerült, június 9-én, 17 órai kezdettel.

A Miniévad előadásain kívűl zárásképpen a GG Tánc Eger Szegfűk és rózsák című előadását tekintheti meg a közönség a világhírű Clébio Oliveira koreográfus színrevitelében, aki alkotásában a szerelem és a szenvedély örök dilemmáit fogalmazza újra a tánc nyelvén.

 

Az előadásokra és a Miniévadra jegyek a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók, ugyanakkor kedvezményes árú Miniévad-bérletek is válthatók.