Miniévad a Figuránál


A színház közleménye: 

Február 21. és 23 között miniévadot tart a Figura Stúdió Színház. Ez alkalomból A téboly hétköznapjai, az Utolsó pillanat (Beckett-parafrázis), valamint a Mandragóra című előadások lesznek műsoron.


Február 21-én, csütörtök este 7 órától kerül sorra Katona Imre rendezésében A téboly hétköznapjai című előadás. A produkció műfaja álomjáték, mely következetesen vonja maga után a történések közti kuszaságot, következetlenséget. Komikus világba invitáló előadás, mely abszurd helyzeteivel teremt humort, miközben ott húzódik a lét lényegének egyfajta keresése is.

Bicskei István rendezésében az Utolsó pillanat (Beckett-parafrázis) című előadást február 22-én, péntek este 7 órától lehet megtekinteni. Egy lepusztult világ tárul a néző elé, amelyben feltűnnek a Vladimirra és Estragonra (Godot-ra várva) emlékeztető figurák, ám itt két férfi helyett egy nő és egy férfi (az utolsó életben maradott emberpár) lesznek a történet központi figurái.

A miniévad záróelőadása Kövesdy István rendezésében Háy János Mandragóra című darabja. A komédia február 23-án, szombat este 7 órától kerül sorra.

Mindhárom előadásra a jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej).

 

A miniévadot követően kerül bemutatásra a Kézdivásárhelyi Városi Színház vendégjátéka, Carlo Goldoni Bugrisok című darabja. Balogh Attila rendezésében a háromfelvonásos olasz vígjátékot, február 24-én, vasárnap este 7 órától  a Ferenczy István felnőttbérlettel és a Páll Vilmos pedagógusbérlettel lehet megtekinteni, míg február 25-én, hétfő délután 3 órától a Salamon Ernő diákbérlet érvényes.

Carlo Goldoni Bugrisok című vígjátéka az 1750-es évek Velencéjében játszódik le, általa a házasélet viszontagságaival ismerkedhet meg a néző. Goldoni zsenialitása talán leginkább abban érhető tetten, hogy a hagyományos olasz vásári komédia – vagyis a commedia dell’ arte – tipikus alakjaiba képes újszerű, friss lelket lehelnie. A megszokott, sematikus, kontúrszerű figurákat a szerző kiszínezi, valódi jellemekké változtatja őket.

A Bugrisok jellegzetes családmodelleket mutat be. Fellelhető bennük az uralkodó férfi illetve nő, a papucshős, csonka család, a nemek és a nemzedékek egymáshoz való viszonya családon belül és kívül. A ma nézője meglepődve veheti tudomásul, hogy a több mint 250 évvel ezelőtt írt Bugrisokban bemutatott családok oly módon vannak megrajzolva, hogy a szemünk elé táruló kép szinte megszólalásig hasonlít korunk családjaihoz.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej.

Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0040-752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.