Miniévad a temesvári magyar és német színházban

Miniévad a temesvári magyar és német színházban

Január végén és február elején közös előadás-sorozatot tart a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Temesvári Állami Német Színház. A hónap záró és hónap nyitó mini showcase, a 2018/19-es évad bemutatói közül válogatva igyekszik átfogó képet adni a temesvári magyar és német Színház munkájáról.

A három napos rendezvénysorozatot a nemrégiben bemutatott Hedda Gabler nyitja, január 30-án.  Tom Dugdale amerikai rendező víziójában Hedda vágyja a szabadságot, és mindent felégetve maga körül kíméletlenül lázad a középszerűség és látszat posványa ellen. Mégsem képes kilépni az általa teremtett illúzióvilágból, amiért, akár a saját életét is feláldozza.

Másnap, január 31-én  Thomas Vinterberg hetvenes évek skandináv hippik világából ihletet merítő, A kommuna című filmjének színpadi változatát láthatják az érdeklődők Radu-Alexandru Nica rendezésében. A történet ingerekkel teli képet fest le a XXI. század családjáról és a kortárs társadalom működéséről, miközben saját érzelmeink kettősségével, hétköznapi dilemmáinkkal szembesít – véli a rendező.

Február 1-jén délután 17:00 órától a Csábi Anna által rendezett Apró kozmikus félreértés című előadásunkkal veszi kezdetét az év legrövidebb hónapja. A Forgách András 12 nő voltam című műve alapján készült produkció egy olyan világot teremt, ahol a csodák beférkőznek a mindennapokba, majd játszi könnyedséggel és remek humorral alakítják a felvonultatott emberi sorsokat.

Végül szintén február 1-jén este 19:30 órától a Carmen Lidia Vidu által írt és rendezett Romániai Napló. Temesvár című előadás zárja a három napos showcase-t. A német nyelvű előadás hat színésznő személyes történetein keresztül mutatja be Temesvár jelenét és múltját. Az előadás román és angol nyelvű felirattal követhető.

Jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint a két Színház jegypénztárában minden hétköznap, illetve előadások előtt egy órával.