Minden nap színház Székelyudvarhelyen

Minden nap színház Székelyudvarhelyen

Ezen a héten minden nap lehet színházi élménnyel gazdagodni Székelyudvarhelyen.

Hétfőn, április 19-én és április 22-én, csütörtökön délután a városközpontban sétálva egy-egy kirakat fog megelevenedni, ahol a Meghatározatlan időre címet viselő közösségi színházi —  a szerző-rendező-színész hagyományos hierarchiáját megtörő — módszerrel készült kísérleti színházi pillanatok lesznek láthatóak. A produkció élményét gazdagító interaktív műsorfüzetet is készített a színház, amelyben a MIÉRT jött létre? MI jött létre? HOL jött létre? MIKÉNT jött létre? KIKET láthatsz? kérdésekre is választ kaphat a néző. A Margó, következő a linken érhető el:  https://www.sutori.com/story/margo–qjjmw6jD6ZWngjcpLD5X8FYt

Kedden és csütörtökön a családokat várják a színházba. A 12 éven felüli korosztály, április 20-án, 18 órától a Béka- királykisasszony c. Kolozsvári Grandpierre Emil és Benedek Elek meséi nyomán írt, kétszeresen díjazott előadást tekintheti meg. A kisebbeknek, akik már betöltötték 3 életévüket, felhőtlen élményt az Udvarhely Bábműhely első vásári bábjátéka a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai c. nyújt, április 22-én, 10 órától. Az előadást magyar népmesék nyomán írta, tervezte és rendezte, Aracs Eszter.

2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a Földanya Nemzetközi Napjá-vá nyilvánította. A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására, melyek sorához ebben az évben a Tomcsa Sándor Színház egy különleges előadással csatlakozik. Hatházi András Kovács János meghal című kortárs drámáját játssza a színház, de nem szokványos körülmények között, mellyel az energiatakarékos életvitelre szeretné felhívni a figyelmet.  A jeles nap előestéjén, április 21-én, szerdán este 19 órától, egy olyan élményben lehet része az előadásra jegyet váltóknak, amilyenben még vélhetően nem volt része, ha nem látott áram nélkül játszott, sötétben zajló, a megszokottól eltérően más érzékekre ható előadást.

Az Esti próba című előadás is látható a héten két alkalommal. A Kiss Csaba kortárs drámaíró szövegéből Tóth Árpád, által színpadra állított „kamaradrámát zongorára” pénteken, április 23-án valamint szombaton, április 24-én, mindkét nap, este 19 órától játssza a társulat. A produkció interaktív műsorfüzete a következő linken böngészhető: https://www.sutori.com/story/margo–voB12mAmzAuV4daLS7ThpN9H.

Az  előadásokat a színház csökkentett nézőtérrel tudja játszani, ezért kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudnak jegyet biztosítani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131.