Mimorózart-bemutató a Puck Bábszínházban

Mimorózart-bemutató a Puck Bábszínházban

2015. december 15-én 18.00 órától kerül sor a Mimorózart című non-verbális előadás bemutatójára Palocsay Kisó Kata rendezésében a kolozsvári Puck Bábszínházban.

   A Mimorózart című előadás két művészzseni, Joan Miró képzőművész alkotásaiból és Wolfgang Amadeus Mozart zenéjéből született. Szöveg nélküli előadás, négy éven éven felüli korosztálynak, beleértve a felnőtt közönséget is. Az előadás szereplői utazók, bohócok, vándorok, akik megteremtik számunkra Mimorózart világát, ahol szabadon szárnyalhat a fantáziánk. Az előadás szerkezetileg 10 bábos etűdből áll, mindenikben más-más bábos technikát használnak a színészek. Miró, akárcsak a bábjátékosok, különleges kapcsolatban állt a tárgyakkal. Unokája, Joan Punyet Miró ezt meséli róla: „Egész gyűjteménye volt szokatlan tárgyakból. Csupa furcsa és meghökkentő tárgy, amelyeket eredeti kontextusukból kiemelve, homogén csoportokba tudott rendezni, ami a spontán ötletek gazdag és termékeny talaja lett.” Az előadás alkotói követték a mestert, és az általa megteremtett színekkel, formákkal, és anyagokkal eljátszottak, megelevenítették őket. Minden tárgyhoz és helyzethez gyermeki lelkesedéssel, rácsodálkozással  közelítettek. A játék hangulata Mozart muzsikájától  friss és, pajkosan játékos.  A humor, a harmónia és a derű, a játék szabadsága a fő jellemzői az előadásnak.
Palocsay Kisó Kata

Az előadás szereplői  Urmánczi Jenő, kiváló bábszínész,  és két  frissen végzett fiatal színész partnere, László Réka és Okos Attila Ákos, a Kolozsvári Babes Bolyai Egyetem volt hallgatói. Palocsay Kisó Kata, az előadás rendezője, szintén ennek a tanintézménynek az adjunktusa, aki ebben az előadásban ismét együtt dolgozhat volt diákjaival, egykori bábos kollégáival, és Lőrincz Gyula képzőművésszel, látványtervezővel.

Palocsay Kisó Kata ötlete alapján
Joan Miró munkái után
Zene: W.A. Mozart
Látványterv: Lőrincz Gyula
Díszletet és bábokat készítette György László és Szabó Tünde
Rendező: Palocsay Kisó Kata

A következő előadás időpontja december 19., szombat, 11 óra.