Mikházán és Vácon is fesztivált nyitott a Harag György Társulat

Mikházán és Vácon is fesztivált nyitott a Harag György Társulat

A június végi évadzárással még nem ért véget a fellépések sora a Harag György Társulat művész- és háttérszemélyzete számára. Június 28-án a szatmárnémeti társulat előadásaival indult ugyanis a XVII. Csűrszínházi Napok a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínházban. A Maros megyei település színházi fesztiválján 19 órától a Harag György Társulat és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciója, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című vígjátékot látta a közönség, Csábi Anna rendezésében.

Később, 21 órától a Hippolyt, a lakáj volt műsoron, szintén a szatmári társulat előadásában, Bessenyei Gedő István, a társulat művészeti igazgatójának a rendezésében. A mikházi előadásokat rendkívüli érdeklődés övezte, sokan csak pótszékeken ülve tekinthették meg előadásokat. Mikházát követően Vácon vendégszerepelt a társulat június 30-án, vasárnap, Székely Csaba Semmit se bánok című drámájával nyitva a VéNégy Fesztivál színházi programját.

A fesztiválon a Visegrádi Négyek tagországai – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – szerepelnek, ám minden évben van egy plusz meghívott ország is, amely ez alkalommal Románia volt, képviselője pedig a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Váci Dunakanyar Színházban játszott, Lendvai Zoltán által rendezett előadás meghívása nem volt véletlen: a kommunista múlttal foglalkozó dráma jól idomult a fesztivál idei, tematikus kiadásához, mellyel a szervezők a rendszerváltás harmincadik évfordulójára emlékeznek.

A Harag György Társulat számára a nyári vendégszereplések sora nem zárult le: augusztus 3-án, a Gyulai Várszínház Nyári Fesztiváljának keretében, az Erdélyi Hét részeként a színház Kamaratermében lesz látható a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadás.