Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk – bérletben Sepsiszentgyörgyön

Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk – bérletben Sepsiszentgyörgyön

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Zakariás Zalán rendezte Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk című előadása Matei Vișniec drámájának magyar ősbemutatója.

Matei Vișniec több mint harminc éve Franciaországban él és alkot, Európában leginkább francia nyelvű írásairól ismert. 1989 óta az egyik legtöbbet játszott és legkedveltebb romániai drámaíró. A migráció témája 2015 óta foglalkoztatta Vișniec-et. Eredetileg a Romániából Olaszországba történő gazdasági migrációról tervezett színdarabot írni, személyes vallomásokból kiindulva, ám időközben a Mediterráneum másik oldaláról egy nagyobb méretű migrációs hullám vette kezdetét, így az események hatására a színdarab is koncepciót cserélt. Vișniec története egyszerre szól a világ állampolgárairól és az otthonukat vesztett egyénekről, egyszóval egy országról, melynek határai egész földünkre kiterjednek.

Sepsiszentgyörgyön november 17-én és 18-án 19 órától látható az előadás a Tamási Áron Színház Nagytermében. Helyjegyek a Központi Jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon válthatóak rá.