Micimackó és A tornyocska a Puck Bábszínház műsorán

Micimackó és A tornyocska a Puck Bábszínház műsorán

Szerdán, november 10-én 18:00 órától a Kovács Ildikó által rendezett Micimackó látható a bábszínház székhelyen. Az előadás öt történetet jelenít meg a meseregényből. Az állatok hibáiról és figyelmetlenségéről is szóló történetekben a barátok segítőkészsége hangsúlyos, a naiv szereplők a legnehezebb helyzetekben is számíthatnak egymásra. Az előadás fontos alakja, a történetek külső és belső alakítója, egyféle jószívű ceremóniamestere Róbert Gida, aki egyben interaktívvá is teszi a játékot. Kicsiknek és nagyoknak tanulságos és szórakoztató kíván lenni az egyetemes világirodalmi alkotás bábszínpadi változata.

A 2020-ban felújított előadás a négyéves korosztály számára ajánlott, előadják: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Patka Ildikó, Kötő Áron, Urmánczi Jenő.

Csütörtökön, november 11-én 18:00 órától a román tagozat legújabb előadásának a bemutatójára kerül sor. A Három mókus meséjét (Povestea celor trei veverițe) Dana Bonțidean rendezte és a hároméves korosztály számára ajánlott.

Szombaton, november 13-án 11:00 órától A tornyocska látható. A Jakab Ildikó által rendezett előadás a legfiatalabb nézők számára készült, a 2-4 éves korosztály gyerekeinek, így joggal nevezhető babaszínháznak. Egy csapat bábszínész meglátogatja a gyerekeket. Bábokat, valamint színes kockákat visznek magukkal. Miután röviden ismertetik a játékszabályokat, az alkotók és a gyerekek elkezdik a kockákból megépíteni a tornyocskát, a mese központi elemét. Az elkészült építmény paravánként funkcionál, amely elválasztja a közös teret és a játék terét. A színészek visszavonulnak a paraván mögé és bemutatják a szereplőket, majd magát az cselekményt.

A tornyocska meséjét előadják: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondar Tibor, Kötő Áron.

A bábszínház előadásaira továbbra is lehet online helyet foglalni a következő címen: https://puckpppettheatre.eventbrite.com/. A lefoglalt helyek kezdés előtt fél órával válthatók ki a bábszínház pénztárában.