Mi fán terem az interjú? – előadást tart Kovács Bálint, workshopot vezet Deák Katalin

Mi fán terem az interjú? – előadást tart Kovács Bálint, workshopot vezet Deák Katalin

?????? ??́???̈???̈?? ??? ??? ?????́?????́???? ????́?? ???? ? ℎ??????????́? ?́???? ???̈???? ?????? ??????????̈?? ???̈?????? ?????? ?????́?????? ???????????? ???? ?????????? ?????̈??? ?????? ℎ???́???̈???? ??????????? ?? ???????́??́???́??̋ ?́? ?? ???????́??????

A ??́??́???́? folyóirat a Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) támogatásával interjúkészítő-műhelyt szervez fiatal szerzők és minden érdeklődő számára.

A négyalkalmas műhely elméleti és gyakorlati ismereteket biztosít az interjúkészítés műfajában: a workshop egy elméleti előadásra (tartja: Kovács Bálint) és egy háromalkalmas műhelymunkára épül (vezeti: Deák Katalin), ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz saját interjú-szövegeikkel a gyakorlatban is foglalkozni.

Meghívott előadók:
????́?? ??́???? kulturális újságíró, színikritikus; a Színházi Kritikusok Céhének társelnöke
???́? ??????? dramaturg, a ??́??́???́? munkatársa / az interjú-rovat volt szerkesztője

A rendezvény helyszíne és időpontja: online (Zoom-alkalmazás), 2022. május 7. és június 4. között, szombatonként, délelőtt, 120 perc/alkalom.

A május 7-ei előadás nyitott, az azt követő műhelyre előzetes jelentkezés szükséges. A részvétel mindkét eseményen ingyenes, viszont a műhelyben résztvevők száma korlátozott.
_______________________________
május. 7., 10:00
Az interjú mint sajtóműfaj – Kovács Bálint előadása

május 14., 19:00
Interjúszerkesztési műhely: felkészülés a beszélgetésre – Deák Katalin vezetésével

május 28., 10:00
Interjúszerkesztési műhely: átírás, strukturálás, az interjú szerkezetének kidolgozása – Deák Katalin vezetésével

június 4., 10:00
Interjúszerkesztési műhely: szövegszerkesztés – Deák Katalin vezetésével

A műhelyre jelentkezni féloldalas interjútervvel lehet egyedül vagy párosan (két személy is készíthet egy interjút), amelyben az interjúkészítők megjelölik, hogy kivel, miről és miért szeretnének beszélgetni. Olyan terveket várunk, amelyek a műhely ideje alatt megvalósíthatóak, azt követően pedig közölhetőek a ??́??́???́?ben.

Jelentkezési határidő: május 10., kedd.
E-mail: jatekter.editorial@gmail.com
????-????: https://bit.ly/3KIVz6V
Meeting ID: 919 977 3243
Passcode: 705135
_______________________________
????́?? ??́???? 1987-ben született Budapesten. Junior Prima-díjas kulturális újságíró, jelenleg a hvg.hu munkatársa, de dolgozott az Indexnél, amíg lehetett, az Origónál, amíg lehetett, és a Magyar Narancsnál is. ??????? ??? – ??????́??? ???????́?, ? #????? ???????́? ?́? ??? ??̈??̈??? ??? című riportkötete 2018-ban, ??ℎ????, ℎ??? ???? ????????? című novelláskötete 2021-ben jelent meg. Interjúkat 15 éve készít; ifj. Vidnyánszky Attilával készített beszélgetéséért elnyerte a Média a Tehetségekért-díjat.

???́? ??????? 1991-ben született Székelyudvarhelyen. Szabadúszó dramaturg; a Játéktér munkatársa, az interjú-rovat volt szerkesztője. Több olyan színházi projektben vett részt (????????, ????? ???????????? – Kolozsvári Állami Magyar Színház, ?́??́???? – Csíki Játékszín), amelyeknek része volt az interjúkészítés, és ahol ezekből a beszélgetésekből végül előadásszöveg született. Mesteri disszertációjának írásakor dramaturgokkal és színészekkel közös munkájukról készített interjúkat; ezek eredményét a Játéktér közölte.