Mesemusical bemutató a Csíki Játékszínben

Mesemusical bemutató a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín október 29-én, kedden 18 órától mutatja be Muszty Bea – Dobay András: Kunigunda hozománya című mesemusicaljét Márkó Eszter rendezésében.

Legátó király birodalma tönkremegy és az országot csak az mentheti meg, ha Bandura, vagy Dákó királyfi gyorsan feleségül veszi valamelyik gazdag királylányt. A szépséges Kunigunda fényképe mindkettőjüket elvarázsolja és gondolkodás nélkül útnak indulnak, hogy legyőzve a veszélyes akadályokat, elnyerjék a kezét. A királylány anyukája, Moderáta királynő roppant okosan terveli ki a próbatételeket: csak az veheti feleségül Kunigundát, aki legyőzi az erdőben garázdálkodó Lila Kacaj boszorkányt, a vérszomjas sivatagi rablót, Ben Gazt és végül Hexametert, a szörnyűséges hatlábú sárkányt. Akárcsak a legtöbb mesében, a viszontagságos és próbákkal teli út végén ezúttal is kiderül: az igazság győz és mindenki elnyeri méltó jutalmát, vagy büntetését.

Muszty Bea és Dobay András mesemusicalje kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól. A sok humorral, zenével és dallal teli történetben a hősszerelmes királyfik nem is sejtik, hogy Kunigunda hozományánál is van nagyobb kincs…

Szereposztás:

LEGÁTÓ KIRÁLY: Lőrincz András Ernő

BANDURA KIRÁLYFI: Kosztándi Zsolt

DÁKÓ KIRÁLYFI: Bende Sándor

CSERGE, Bandura szolgája: Kozma Attila

BINGÓ, Dákó szolgája: Bilibók Attila

LILA KACAJ, boszorkány: Szabó Enikő

BEN GAZ RABLÓVEZÉR, a sivatag réme: Zsigmond Éva Beáta

HEXAMETER, a hatlábú sárkány: Giacomello Roberto

TITKÁRNŐ: Fekete Bernadetta

HANGYAKIRÁLYNŐ: Ráduly Beáta

HALKIRÁLYNŐ: Keresztes Szabolcs

BÉKAKIRÁLYFI: Pap Tibor

MODERÁTA KIRÁLYNŐ: Bartalis Gabriella

VALAMINT: Tóth Jess, Borsos Tamás

 

UDVARMESTER, ALABÁRDOS, VITÉZEK, SZŰZLEJÁNYOK, KUNIGUNDA, BRÜNHILDA, EGYEBEK

 

Díszlet: Szűcs-Olcsváry Gellért
Látvány: Karda Zenkő
Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
Kellékmester: Zayzon Ádám
Koreográfus: Dávid A. Péter
Korrepetitor: Bene Zoltán

Rendező: Márkó Eszter

 

Bemutató: 2019. október 29.

 

Az előadásra elővételben jegyek válthatók a https://www.bilete.ro/kunigunda-hozomanya/ oldalon. Az előadást családi programként ajánlják, várják a szülőket, nagyszülőket gyerekeik, unokáik kíséretében a nézőtérre.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.