MESEJÁTÉK BEMUTATÓ A CSÍKI JÁTÉKSZÍNBEN

MESEJÁTÉK BEMUTATÓ A CSÍKI JÁTÉKSZÍNBEN

Május 5-én mutatja be nagyszínpadi mesejátékát a csíkszeredai színház. Az előadást Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján Három arany hajszál címmel Budaházi Attila írta és rendezte. A mesebérletesek május és június folyamán láthatják a produkciót, mely Csíkkarcfalvára, Csíkszentdomokosra, Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre is ellátogat még ebben a tanévben.

Egyszer egy király vadászat közben eltévedt a sűrű erdőben, de jó emberek befogadták. Egy favágó kunyhójának padlásán tölthette az éjszakát. A favágónak azon az éjjelen kisfia született. A király nem bírt elaludni és arra lett figyelmes, hogy az alatta levő szobából a padló résein fény szűrődik át. Leskelődött. Három anyóka jelent meg a gyermek bölcsőjénél. Az egyik azt mondta: „Tőlem nagy veszedelmeket kapsz ajándékba.” A másik ezt: „Tőlem meg szerencsét az életben, hogy legyőzd a veszélyeket.” A harmadik emígy szólott: „Tőlem azt kapod, hogy az a királylány lesz a feleséged, amelyik épp ebben a pillanatban születik, s amelyiknek az apja odafenn alszik a padláson.” Amikor ezt a király meghallotta, eldöntötte, hogy mindent megtesz azért, hogy a favágó fia ne vehesse el leányát.

  

HÁROM ARANY HAJSZÁL (mesejáték)

Karel Jaromír Erben és a Grimm testvérek meséi alapján írta Budaházi Attila

szereplők: A király: KOZMA ATTILA, Folyófi: BENDE SÁNDOR, Sorsfonó keresztanya: DÁLNOKY CSILLA, Sorsfonó anyókák: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, CZIKÓ JULIÁNNA, A favágó: BENDE SÁNDOR, A királyné: ZSIGMOND ÉVA BEÁTA, A királylány: CZIKÓ JULIÁNNA, A futár: PAP TIBOR, A halász: KISS ERNŐ, Szomorú király: BILIBÓK ATTILA, Bús trónörökös: PAP TIBOR, A révész: BILIBÓK ATTILA, Mindentlátó öregapó: KISS ERNŐ. Ügyelő: TATÁR ATTILA, animációk: SÁNDOR LEVENTE, a díszlet-jelmeztervező munkatársa: BALOGH LÁSZLÓ, díszlet-jelmeztervező: KELEMEN KATA, rendező: BUDAHÁZI ATTILA. Bemutató előadás: 2015. május 5.

Bérletes előadások májusban:

május 5. kedd                    11 óra    bemutató előadás, Csipike bérlet

május 5. kedd                    12.30     Nagy Imre (zöld színű) bérlet

május 6. szerda                 10.30     Móka bérlet

május 6. szerda                 12.30     Nagy Imre (sárga színű) bérlet

május 21. csütörtök        11.30     Babszem Jankó bérlet, Csíkkarcfalva

május 21. csütörtök        13.30     Babszem Jankó bérlet, Csíkkarcfalva

május 28. csütörtök        12.30     Micimackó bérlet

május 28. csütörtök        14.30     Nyilas Misi bérlet

További bérletes előadások júniusban. A fennmaradó helyek függvényében bérletes előadásainkra is válthatók jegyek. Helyfoglalás a  0266 – 314 472-es vagy a 0751 – 039 026-os telefonszámokon.