Mesejáték a Figuránál

Mesejáték a Figuránál

December 13-án, szombaton este 6 órától mutatja be a Figura az idei évad mesejátékát, Václav Čtvrtek – Kárpáti Péter Rumcájsz, a rabló című darabját. A meseelőadást, melynek története az erdőlakó Rumcájsz és a jicíni gróf közötti háborúság történetét meséli el, Dézsi Szilárd rendezte. Jelmeztervezője György Eszter, szereplői: Kolozsi Borsos Gábor, Tamás Boglár, Gulácsi Zsuzsanna, Moşu Norbert-László, Vajda Gyöngyvér, Dávid Péter, Bartha Boróka, Boros Mária és Faragó Zénó.

Rumcájsz nem mindig volt útonálló. Valamikor Jicínben élt családjával és cipészmesterként dolgozott. A városka pökhendi ura azonban egy napon azt szerette volna kikényszeríteni a lakosságtól, így Rumcájsztól is, hogy tisztelje őt. Rumcájsz azonban inkább a város melletti erdőbe költözött ki. Pökhendi grófok helyett vidám manókkal, beképzelt grófnék helyett tündérekkel barátkozott, s így élte tovább, egy elhagyatott barlangban, vidám és békés életét.

Innen folytatódik történetünk: azon a bizonyos reggelen, amikor a barlangot kölnibűz árasztja el. Hogy ki a rettenetes bűz okozója, kit akarnak Rumcájsz nyakára költöztetni albérlő gyanánt, no meg az, hogy miként kerül szamócalekvár az uraság fejére megtudható a Figura Rumcájsz, a rabló című előadásából.

A bemutatóra szombaton este 6 órától kerül sor a Figura Nagytermében. Az előadásra gyerekjegyek 6 lejért kaphatók, gyereket kísérő felnőttek számára a belépés ingyenes.

Fotó: Jakab Lóránt

További előadások decemberben 15-én 10.00 órától (érvényes a Csipike bérlet), 12.00 órától (érvényes a Fogarassy bérlet), 16-án pedig 10.00 órától (érvényes a Kukucsi bérlet) és 12.00 órától (érvényes a Tutyi Mutyi Móka bérlet). A bérletes előadásokon a szabadon maradt helyekre jegyek is vásárolhatók.

Václav Čtvrtek – Kárpáti Péter:

RUMCÁJSZ, A RABLÓ
avagy tánc- és illemlecke, két részben
(mesejáték)

Szereplők:

Rumcájsz (KOLOZSI BORSOS GÁBOR); Manka (TAMÁS BOGLÁR); Csibészke (GULÁCSI ZSUZSANNA); Gróf (MOŞU NORBERT-LÁSZLÓ); Grófné (VAJDA GYÖNGYVÉR); Frici (DÁVID PÉTER); Banya (BARTHA BORÓKA); Tündér (BOROS MÁRIA); Medve / Hínárkóc (FARAGÓ ZÉNÓ)

Rendező: DÉZSI SZILÁRD
Jelmeztervező: GYÖRGY ESZTER
Díszlettervező: DÉZSI SZILÁRD

Munkatársak:
BORSOS ATTILA, BALLÓ JUDIT, FÓRIZS LÁSZLÓ, MAJOS ENDRE, ANGI KÁROLY, VERESS GERGŐ
Külön köszönet Tamás Anikónak.