Mesehétvége a Figuránál

Mesehétvége a Figuránál

Január 17-18-án, szombaton és vasárnap a meséké a főszerep a Figuránál, a Füttyös kalandjaival és A dzsungel könyvével várjuk az egész családot.

Füttyös kalandjai jótékonysági előadásként

Január 17-én, szombat délután 18.00 órától jótékonysági előadásként kerül újra műsorra a tavalyi évad mesejátéka, Márkó Eszter rendezésében a Füttyös kalandjai. Az adományokból összegyűlt bevételt a gyergyóalfalvi születésű, jelenleg súlyos betegséggel küzdő Nagy Éva számára ajánlja fel a Figura Stúdió Színház. Adományokat a Figura jegyirodájában fogadunk el munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen.

A dzsungel könyve
Fotó: Balázs Attila

Nagy Olga erdélyi folklorista Fütykös és a sárkány c. művét és más meséit dolgozza fel az élőzenés mesejáték. A klasszikus magyar népmesemotívumokra felfűzött történetet hagyományos népi hangszerek, a vásári komédiák hangulatát idéző humoros, könnyed, de nagyon pontos játékstílus, a gyors, egyszerű, látványos helyszínváltások teszik izgalmassá.

A dzsungel könyve

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház január 18-án, vasárnap délután 17.00 órától mutatja be a Figura nagytermében Szilágyi Regina rendezésében A dzsungel könyve című musicalt, melynek szövegét Rudyard Kipling azonos nevű regénye alapján Békés Pál, zenéjét Dés László, dalszövegeit pedig Geszti Péter írta. A már számos színházban bemutatott mű felhőtlen szórakozást ígér minden korosztálynak.

Az előadás felveti a kérdést: mivé válhat egy ember, ha a társadalmi elvárások értelmében, elképzelhetetlen állapotok között érik emberré? Mivé válhat, ha tanítója és legjobb barátja egy medve, szerető nevelői pedig farkasok, pártfogója egy fekete párduc, szellemi vezetője egy óriáskígyó, legnagyobb ellensége pedig az erdő által rettegett tigris? A történet Maugliról szól, akit embergyermek létére farkasok nevelnek fel a dzsungelben. Szemünk előtt zajlik barátságainak szövődése, ellenségeivel való küzdelme, férfivá válása és találkozása a szerelemmel. Barátság és álnokság, befogadás és kiközösítés, öröm és fájdalom, őszinteség és becsapás, szerelem és vérszomj – ki hinné, hogy mindez nemcsak az embereket jellemzi?

Jegyek ára 18 lej, gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-751-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.