Mese, mese… mára - Bábszínházi bemutató Nagyváradon

Mese, mese… mára – Bábszínházi bemutató Nagyváradon

November 16-án, vasárnap 11 órától a bábszínház kistermében kerül bemutatásra a Lilliput Társulat legújabb előadása. A Mese, mese …mára című interaktív mesejátékra a Szigligeti Színház jegypénztáránál lehet jegyeket foglalni a 0259/401-140-es telefonszámon. A lefoglalt jegyeket előadás előtt a helyszínen lehet  átvenni.

Minden gyermek életében fontos szerepet tölt be a mese. Tanulmányokat olvashatunk arról, hogy milyen jótékony hatása van az esti mesének, a mindennapi mesének. A Lilliput Társulat ennek apropóján Mese, mese… mára címmel egy sorozatot indít útjára. Célunk: megismertetni a gyerekekkel a különböző népek meséit. Mielőtt azonban mások meséit megismernék, fontosnak tartjuk, hogy mindenekelőtt a saját népünk meséit mutassuk meg nekik.

A Mese, mese… mára című interaktív mesejátékban három magyar népmesével találkozhat a közönség. Az első, a jól ismert A kisgömböc, amelybe a gyerek könnyen bekapcsolódhat, hisz számtalanszor hallhatta, ismerheti jól a történetet. A második mesénk egy kevésbé ismert, de annál szórakoztatóbb történet, A komédiás disznó, amely során a gyerek egy cirkuszi előadás közepében találja magát. A harmadik népmesében, A sárkány és a kovácsban pedig végre megjelenik a magyar népmesék jellegzetes szereplője, a sárkány is, akit majd természetesen egy gyermekszereplő győzhet le, amennyiben kedve van eljátszani a kovács szerepét.

A mesejáték hangulatát a magyar népdalok, illetve a magyaros díszlet alapozza meg. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a magyar népmeséket és annak, aki maga is szívesen válik mesehőssé.

Az előadást Lélek Sándor Tibor rendezte. Akik a meséket eljátsszák: Németi Emese, Stéfán Bodor Mária és Szentpéteri Lenke.  A meséket összeválogatta és átírta: Botházy-Daróczi Réka.