Megvan a Tompa Miklós Társulat  fiatal rendezők számára meghirdetett pályázat nyertese

Megvan a Tompa Miklós Társulat fiatal rendezők számára meghirdetett pályázat nyertese

A Tompa Miklós Társulat fiatal, 35 év alatti alkotók felfedezése és támogatása szellemében hirdetett pályázatot a 2018/2019-es évadra egy kistermi előadás létrehozására, műfaji megkötés nélkül.

Az augusztus ötödikei határidőig a jelentkezők tizenhét országból adtak hírt színházi tevékenységeikről és küldtek be előadásterveket, amelyek a színházi műfajok és stílusok széles skáláját ölelik föl. A számos értékes pályázat közül egy olyan előadásterv lett a győztes, amely új színnel gazdagítja a Tompa Miklós Társulat művészeti arculatát, hordozza egy fiatal rendező színházról és világról megfogalmazott nézeteit, kiváló szereplehetőségeket ajánl a társulat színészeinek, gazdaságilag reálisan kivetelezhető, és kiemelt érdeklődésre számíthat a nézők részéről is.

Keresztes Attila művészeti igazgató augusztus tizedikén köszöntötte a nyertes pályázót, akit a  projekttel egyetemben a társulat évadnyitó sajtótájékoztatóján mutat majd be. Az előadás bemutatója  a 2018/2019-es  évad első bemutatójaként októberre várható.