Megújult a műkedvelő színjátszóknak szóló honlap, az E-SZÍNJÁTSZÓ

Megújult a műkedvelő színjátszóknak szóló honlap, az E-SZÍNJÁTSZÓ

Megújult arculattal folytatja munkáját az erdélyi magyar műkedvelő színjátszók honlapja. A 2009-ben indult kezdeményezés idén ősszel egy új oldalra költözött, hogy itt folytathassa tovább társadalomépítő és -segítő munkáját. Az E-színjátszó célja, hogy összegyűjtse az erdélyi magyar műkedvelő színjátszás aktuális híreit, számba vegye a működő csoportokat, ismertesse munkájukat, belföldi és külföldi fellépési lehetőségekről tudósítson.

Erdélyben nagy hagyománya és gazdag jelene van napjainkban is a műkedvelő színjátszásnak, de a magukat országos fesztiválnak tituláló találkozók is inkább regionálisak, és nincs − vagy csak minimális a − kommunikáció a fesztiválok, színjátszás köré fonódó rendezvények között. Az ilyen egymásmellettiségek feloldását tűzte ki céljául a honlap, mindemellett pedig arra is hangsúlyt próbál fektetni, hogy az erdélyi színjátszók megismerkedjenek a Kárpát-medence más, főként magyar színjátszó csoportjaival és rendezvényeivel.

Az oldal 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy az erdélyi magyar műkedvelő színjátszóknak fórumává váljon, lehetőséget nyújtson számukra egymás munkájának megismerésére, népszerűsítésére és a közös kommunikációra. Ezek a célok éltetik az új honlapot, valamint a megújult Facebool oldalt is. A honlap és Facebook oldal akkor tölti be igazán szerepét, ha az erdélyi műkedvelő színjátszó csoportvezetők és csoporttagok magukénak érzik: elküldik új bemutatójuk hírét, tudósítanak mindenről, ami általuk, velük történik – egy élő kapcsolatot tartanak fenn az oldal szerkesztőivel.

A szerkesztők várják tehát minden olyan erdélyi színjátszócsoport jelentkezését, akik ezen a téren tevékenykednek, emellett pedig fesztiválok és táborok szervezőinek bemutatkozását is örömmel fogadják. A jelentkezéshez szükséges adatlap letölthető a honlapról. A műkedvelő színjátszók adatbázisának kiépítésén, bővítésén túl olyan más valós, fizikai térben megvalósulandó tervei is vannak az E-színjátszó készítőinek, amelyek szintén a színjátszók egymás megismerését erősítenék.