Megtorlás című drámát játssza a Csíki Játékszín

Megtorlás című drámát játssza a Csíki Játékszín

A Csíki Játékszín május 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap 19 órai kezdettel I.L.Caragiale drámáját, a Megtorlást játssza. Az előadás stúdiókörülmények között a színpadra épített nézőtéren lesz látható.

I.L. Caragiale 1890-ben írta meg a Megtorlást, amely teljesen elüt addigi társadalombíráló vígjátékaitól, szatirikus írásaitól. A bosszú és bűntudat pokoli mélységeinek története ez.

A cselekmény egyetlen éjszaka alatt játszódik, azonban a szereplők elmúlt kilenc évének minden keserűségét, feszültségét magában hordozza. Mindegyikük súlyos terheket cipel: a szerelemből elkövetett, eltitkolt gyilkosság terhe; a kínzó bűntudat, mely lassan teljesen felőröl; a kiszolgáltatottságba süllyedt magány, mely az őrület határáig sodor; az éveken át tartó, sohasem múló gyász; a folyamatosan égő, lüktető sejtelem és a mardosó gyanú érzése, majd a borzasztó út a bizonyosság felé; a majdnem tíz évig tartó pokol, a bűnnel szerzett házasságsúlya; a jogtalan büntetés és kínzás, a rácsok mögött ártatlanul sínylődő megtört elme; az elcsábulás és szerelembe esés miatti cinkostárssá válás tehetetlensége.

Egy kósza hír kilenc év sűrített feszültségét hozza felszínre; négy ember keserű kiáltása, lelkük vérfagyasztó sikolya töri meg az éjszaka csendjét.

Ez életük leghosszabb éjszakája.

Demeter Kata, a rendező munkatársa

Szereposztás:

Dragomir: Kosztándi Zsolt

Gheorghe: Bende Sándor

Ion: Giacomello Roberto

Anca: Zsigmond Éva Beáta

Zene: Bene Zoltán

Mozgás: Györfi Csaba m.v.

Díszlet: Szűcs Olcsváry Gellért m.v., Tóth Árpád m.v.

Jelmez: Székely Tímea e.h.

A rendező munkatársa: Demeter Kata

Rendező: Tóth Árpád m.v.

Bemutató: 2019. április 19.