Megöltem az anyámat: Visky András az Aradi Kamaraszínházban rendezNovember 27-én 19 órakor Visky András: Megöltem az anyámat című drámájának aradi premierjére várják a nézőket az Aradi Kamaraszínházba.
Visky András kétszereplős drámájának, – amelyet a kolozsvári közönség már az Ecsetgyárban láthatott idén márciusban- , hátterében egy olyan, a szerző bevallása szerint „talált történet” húzódik, amely az 1980-as években, erdélyi árvaházakban felnőtt magyar lányról szól, aki 1991 után elhatározza, hogy felkutatja gyökereit, hiszen önazonossága legalapvetőbb kérdéseire sem ismeri a választ.
„A cím fontos: többen is megpróbáltak lebeszélni róla, de én ragaszkodtam hozzá. Anélkül szentimentalizmusba csúszik át a történet – ehelyett folyamatos készenlétben akarom tartani a nézőket” mondja az előadás szerzője és rendezője, Visky András.
Az előadás a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma – Katona József produkciós pályázat támogatásával jött létre. Külön köszönet: Kolozsvári Állami Magyar Színház, textbridge.ro.

Visky András: Megöltem az anyámat
Identitásjáték 17 jelenetben

Bernadett: MOLNÁR MARGIT
Csipesz: HARSÁNYI ATTILA

Rendező: Visky András
Zeneszerző: Visky Péter f.h.