Megnyitja kapuit a nagyváradi bábszínház

Megnyitja kapuit a nagyváradi bábszínház

Hosszú szünet után, újra kinyitja kapuit a bábszínház. Szeptember 26-án (szombaton) 18.00 órától a János vitéz című előadásra várják sok szeretettel a nagyérdeműt.

Petőfi Sándor csodálatos elbeszélő költeményének minden kor gyermekéhez el kell jutnia, mert örökzöld, mert tiszta, mert igazi érték. „A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.” – Szerb Antal

Petőfi Sándor elbeszélő költeményét Urbán Gyula, a magyar bábszínházi alkotók kiemelkedő egyénisége rendezte.

János vitéz szövegét, Petőfi Sándor elbeszélő költeménye nyomán Szilágyi Dezső írta.

Játsszák:Benczi Tekla, Birtalan Katalin, Daróczi István, Hanyecz D. Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke

Díszlet és bábu adaptáció: Császár Ágnes (a hagyományos magyar népviselet és huszár egyenruha motívumaiból merítő bábok tervezője Koós Iván)

Zene: a magyar népdalokból összeállította András Béla

Világosító: Vajna Tibor

Hangosító: Harai Adalbert

Ügyelő: Varga Friderika

Jegyeket csak és  kizárólag a színház jegypénztárában (régi helyén, a színház épületének Madách utca felőli oldalán) vagy online (http://www.szigligeti.ro/musorrend?m=7&y=2020) lehet váltani.

Az előadást 3 éves kortól ajánlják.

Forrás: Lilliput Társulat