Megkezdte új évadát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata

Megkezdte új évadát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata

Megtartotta a 2016/2017-es évadnyitó társulati ülését a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

Keresztes Attila művészeti igazgató, a Tompa Miklós Társulat vezetője a múlt évad, és az előző négy-öt év eredményeit értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy a művészi potenciálja magas színvonalán teljesítő társulat csak akkor maradhat sikeres, ha a továbbra is fenntartott munkatempó mellett a művészek az elmélyülés, az egymásra figyelés, a közös művészi megvalósítások módozatait keresve fognak alkotni, és ehhez csatlakozik minden munkatárs.

Az igazgató gratulált A nyugalom című előadás alkotóinak, mivel az előadást a Színházi Kritikusok Céhe négy kategóriában is díjra jelölte. (A legjobb előadás, A legjobb női főszereplő: B. Fülöp Erzsébet, A legjobb férfi főszereplő: Bányai Kelemen Barna, A legjobb díszlet: Adrian Damian. A díjátadó gálára 2016. szeptember 21-én, Budapesten kerül sor.)

Ezt követően Pál Attila produkciós igazgatóval közösen ismertették az évadtervet, melyben ezúttal is rangos klasszikus és kortárs színművek, ifjúsági előadások, adaptációk, közkedvelt musicalek szerepelnek, de ünnepségek, irodalmi estek, könyvbemutatók, művelődési rendezvények is gazdagítják a műsorrendet. Ezen kívül fesztiválszereplések, vendégjátékok várhatóak az új évadban is.

* * *

A részletes évadterv, a premierek ismertetője és a bérlethirdetés megtekinthető a színház honlapján – www.nemzetiszinhaz.ro – és ismertető nyomtatványain.

Bérletek a színház kultúrpalotai jegyirodájában 2016. augusztus 29-től vásárolhatóak hétfőtől péntekig déli 12.00 óra és délután 17.30 között, telefon 0372758230. Szabadbérletek folyamatosan válthatók a www.biletmaster.ro honlapon.