Megkezdte bérletei értékesítését a Csíki Játékszín

Megkezdte bérletei értékesítését a Csíki Játékszín

Hamarosan megnyitja jegypénztárát a Csíki Játékszín, és ezzel kezdetét veszi a bérletárusítás az új színházi évadra. Az augusztus 29. és október 7. között zajló bérletezési időszak első két hetében  a régi bérletesek előnyt élveznek, hiszen a nyár folyamán új székekkel ellátott nézőtéren, a helyek és sorok új szerkezetében – új nézőtéri helyet kell választaniuk.

A bérletárak nem változtak, négy előadásra érvényes teljes árú bérlet 50 lejért, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel 30 lejért váltható. Kiemelt áron, azaz 65 lejért vásárolható premier-bérlet az évad bemutató előadásaira, és 350 lejes mecénás áron válthatnak bérletet a színház támogatói körének régi és új tagjai.

A 2016/17-es csíkszeredai évad 14 éven felülieknek ajánlott nagyszínpadi repertoárján kortárs magyar dráma, világirodalmi klasszikus, magyar színmű és zenés vígjáték is látható. Egressy Zoltán tragikomédiáját, a Portugált Victor Ioan Frunză rendezi, Osztrovszkij Erdő című komédiáját Porogi Dorka állítja színpadra, Lendvai Zoltán Tisztelt ház címmel, Márkus Alfréd zenéjével és Békeffi István dalszövegeivel Vadnay László vígjátékát viszi színre. Az évadot Szép Ernő Vőlegény című színműve nyitja, Parászka Miklós rendezésében.

A 14 éven aluli kisiskolások idén is három vagy négy előadásra válthatnak bérletet. Pallai Mara Hanyistók és Bajor Andor A csodálatos esernyő meséi a Csíki Játékszín produkciójában készülnek, Budaházi Attila rendezésében, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház pedig székely legendát hoz a csíkszeredai gyerekeknek, Csurulya Csongor rendezésében, Csicser címmel. A mesebérlettel megtekinthető negyedik előadásra az ötödik Lurkó Fesztiválon kerülhet sor.

A jegypénztár munkanapokon 10-13 valamint 17-19 óra közötti nyitvatartással várja régi és új bérleteseit!