Megkezdődött a miniévad Kolozsváron

Megkezdődött a miniévad Kolozsváron

Kulisszalátogatással kezdődött tegnap, március 24-én 14 órakor a Kolozsvári Állami Magyar Színház világnapi programsorozata. Dimény Áron és Bodolai Balázs, az intézmény színészei vezették körbe az érdeklődő közönséget, megmutatták, hol zajlik mindaz a háttérmunka, mely a színpadi produkció létrejöttéhez szükséges.

Az immár hagyományossá vált asztalitenisz-bajnokság 16 órakor vette kezdetét a Bulgakov kávézó teraszán, ahol a zöld asztalnál a sajtósok és a színház művészei mérték össze tudásukat. Laczó Júlia színész közben már főzte a különleges bográcsgulyást. A dobogósok: I. helyezett: Dombi Tihamér; II. helyezett: Hatházi Soma; III. helyezett: Györffy András.

Fotó: Biró István

A miniévad első előadása Nona Ciobanu Aki elzárja az éjszakát című produkciója volt, ezt a színházmozi első vetítése követte. Az előcsarnokban berendezett különleges, „mozis” térben két Vlad Mugur által rendezett, klasszikus előadást nézhettek meg az érdeklődők, 21.30-tól A Lourcine utcai gyilkosságot, 23 órától pedig a Székeket. A vetítésekre sokan voltak kíváncsiak, a fotelek megteltek, és a mozizáshoz elengedhetetlen pattogatott kukorica is elfogyott.

Március 25-én, szerdán 14 órától folytatódik a kulisszalátogatás, szintén ekkor látható a színházmozi második vetítése (Tiszta ház, rendező: Keresztes Attila), míg 16 órától a David Zinder által rendezett Dybbukot lehet megnézni felvételről. 19 órakor a nagyszínpadon Az öreg hölgy látogatása kezdődik, rendező: Tompa Gábor.