Megjelent a JÁTÉKTÉR új száma

Megjelent a JÁTÉKTÉR új száma

A tartalomból:

Jelenlegi lapszámunkban az elmúlt negyedév előadásai közül A fösvény (Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy), az Isten pénze (Csíki Játékszín), a Rómeó és Júlia (Tompa Miklós Társulat, Marosvásárhely), és a Bugrisok (Kézdivásárhely) mellett főként a független és a gyerekszínházi előadásokkal foglalkozunk: báb-, kis- és nagytermi előadásokkal, együttműködésből született produkciókkal Nagyváradon, Gyergyóban, Sepsiszentgyörgyön, Kolozsváron, Szatmárnémetiben.

Musca Szabolcs a bristoli alternatív színházakról írt tanulmányt, Kocsis Tünde a romániai magyar műkedvelő színjátszás helyzetéről. A De Kamp bábjairól Bessenyei Gedő István, a Karagözről Csűrös Réka, az erdélyi felvilágosodás- és reformkori gyerekszínészetről pedig Tarr Gabriella-Nóra írt.

Gabnai Katalinnal, a drámapedagógia nagyasszonyával Prezsmer Boglárka beszélgetett, és interjút adott lapunknak a kanadai David Buchbinder (Diasporic Genius), aki bevándorló közösségekkel dolgozik előadó-művészeti eszközökkel. Adorjáni Panna párhuzamos beszélgetést készített Kelemen Kingával (Groudfloor Group) és Imecs-Magdó Leventével (Váróterem Projekt).

Az Erdélyi Vándorszínház készülő előadásáról, új műfaji kísérletről írt beszélgetős esszét Kele Fodor Ákos és Csuja László, a Cimborák 4 bábostalálkozó pedig ezúttal Deák Katalin fiktív forgatókönyvében jöhetett létre.

Bartha Lóránd egy magyar és egy román nyelven megjelent Mnouchkine-kötetről ír, Csuszner Ferencz az animációs színházról megjelent Cristian Pepino-könyvet recenzeálja.

Borsópróba címmel Bertóti Johanna gyerekdarabját olvashatják.

A lap hamarosan megrendelhető itt, honlapunkon!