Megalakulásának 75. évfordulójára emlékezett a Tompa Miklós Társulat

Megalakulásának 75. évfordulójára emlékezett a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata új bemutatót tűzött műsorra  március 10-én, megalapításának 75. évfordulóján. A világjárvány okozta megszorítások miatt a színház ezúttal nem ünnepelhetett többnapos eseménysorozattal, de új produkciójával a megemlékezés jegyében szólította meg közönségét. Keresztes – Szabó – Demény – Apostolache Egy római tragédia című,  Paul és Franz von Schöntan A szabin nők elrablása című 19. századi bohózata nyomán készített átirata Keresztes Attila művészeti igazgató rendezésében a mai, helyi közösség életére, és magára a színházra reflektál bőséges humorral. Az új bemutató kapcsán Keresztes Attila kiemelte,  az évforduló nem választható el a visszatekintéstől és az önreflexiótól, de fontos, hogy mindezt a jelenből, az ittlétből merítkezve tegyük.

            A bemutatót követően Gáspárik Attila vezérigazgató köszöntötte az alkotócsapatot, majd hangsúlyozta, az elmúlt év a maga nehézségeivel mély nyomot hagyott mindannyiunkban, ennek ellenére a társulat még elszántabban állt neki a munkának, azzal a reménnyel, hogy megmutassák, a művészet, vagyis az élet fog győzni mindenek felett. A vezetőség nevében megköszönte a színház összes alkalmazottjának, és kiemelten a műszaki személyzetnek azt az áldozatos munkát, amivel napról napra „láthatatlanul“ szolgálják a színpadot, az alkotókat, a művészetet.

            Az évfordulót hangsúlyozandó, Varga Balázs felolvasta Demeter András István, a Művelődési Minisztérium marosvásárhelyi születésű államtitkára köszöntő levelét, melyben a 75 éves mai színház eleven mivoltát és a mindenkori Székely Színház összetartó erejét, szellemi központként való működését emelte ki.          

Az est záró momentumaként a társulat a közönséggel közös születésnapi fotót készített.

Az Egy római tragédia című zenés vígjáték legközelebb március 26-án és 27-én 18 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Jegyvásárlás a Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint a Biletmaster oldalán: https://teatrunational.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2400.