Martin Crimp darabja látható a Tamási Áron Színházban

Martin Crimp darabja látható a Tamási Áron Színházban

Martin Crimp A többit már láttad a moziban című darabjának következő előadása objektív okok miatt február 7-ről átkerül február 18-ára. Megértésüket köszönjük.

A Botos Bálint által fordított és rendezett A többit már láttad a moziban című kortárs dráma Euripidész Föníciai nők című kevésbé ismert klasszikus tragédiájának átirata, mely Oidipus családja történetének egy megrázóan kegyetlen és fájdalmas epizódját meséli el. Találkozhatunk Iokasztéval, aki Oidipusz anyja és felesége egy személyben, a vérfertőzésből született tragikus sorsú gyermekeivel, Eteoklésszel, Polineikésszel és Antigonéval, valamint Iokaszté bátyjával, Kreónnal, a vak Theiresziásszal és a görög klasszikusok szokásos hírnökeivel is. Ebben a változatban azonban a nők állnak a középpontban, akik valahol félúton helyezkednek el a görög kar és Macbeth boszorkányai között: miközben a szereplők szájába adják a szavakat, maguk irányítják a végzetet.

Az előadás elkészítésében Bajkó Blanka Alíz díszlet- és jelmeztervező, valamint Bocsárdi Magor zeneszerző voltak a rendező közvetlen alkotótársai. Szereplők: Fekete Mária, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Vass Zsuzsa, Pál Ferenczi Gyöngyi, Gajzágó Zsuzsa, Korodi Janka, Pignitzky Gellért, Kónya-Ütő Bence, Beczásy Áron, Pálffy Tibor, Derzsi Dezső, Kolcsár József és Mátray László. Jegyek kaphatóak a Központi Jegyirodában (telefonszámok: 0267 312 104 és 0728 083 336) vagy a biletmaster.ro weboldalon.