Marosvásárhelyen zárja az évadot Az M Studio

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház, a 2015/2016-os idényt miniévaddal zárja, melynek állomásai Sepsiszentgyörgy, Brassó, Târgovişte, Kézdivásárhely, Nagyvárad és végül Marosvásárhely, ahol két vendégjátékkal lépnek közönség elé a mozgásművészek.

            Az EGYSZER ÉLÜNK című produkció 2016. június 11-én szombaton, míg a KAMPF 12-én, vasárnap 19.30-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

            Az EGYSZER ÉLÜNK szereposztásának tagjai Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László és Veres Nagy Attila. Rendező: Tom Dugdale, díszlet- és jelmeztervező: György Eszter, fordító, dramaturg: Szabó Réka. A KAMPF című előadás szereplői: Bajkó László, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. Rendező és koreográfus: Fehér Ferenc, zeneszerző, fénytervező: Kovácsovics Dávid, jelmeztervező: Bocskai Gyopár

            Az M Studio 2005-ben alakult Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció 2010-től a Tamási Áron Színház berkeiben működik. A társulat olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegetve, a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni. Az M Studio, Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházaként, a Nyugat-Európában már korábban ismertté vált színházi formavilág meghonosítására és megszerettetésére vállalkozott.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében bemutatandó előadásokra jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.