Marosvásárhelyen vendégszerepel a szentgyörgyi társulat

Marosvásárhelyen vendégszerepel a szentgyörgyi társulat

A hét végén, május 23-, 24- és 25-én Marosvásárhelyen vendégszerepel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata a Bocsárdi László által rendezett A fösvény című előadással. A marosvásárhelyi közönség bérletes előadásként tekintheti meg a sepsiszentgyörgyi produkciót, mindhárom nap este 7 órától, a Nemzeti Színház nagytermében.

Molière A fösvény című darabjának szereplőit a szeretetvágy és a tulajdon vágya hajtja. Hol ettől, hol attól, de leginkább mindkettőtől biztonságot remélnek. Egyeseknek közülük az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, mások élettelen dolgokat bálványoznak, mert azokat jól lehet használni. Például a pénzt, mely ezek közül a legsimulékonyabb. Mi vajon mire alapoztuk életünket, milyen stratégiát választottunk a túlélésre? Vajon a mi életünkben van-e valami, amit jobban szeretünk a pénz által nyújtott biztonságnál?

„Boldog akarok lenni!” – mondja Cléante az előadásban. Tulajdonképpen bármelyik szereplő mondhatná, de akár mi is mondhatnánk, mert mindnyájan a boldogságot keressük egész életünk során. Vagy csupán a boldogulást? A Tamási Áron Színház A fösvény című előadása tökéletes alkalom arra, hogy ezt a kérdést újra feltegyük magunknak.

A sepsiszentgyörgyi társulat marosvásárhelyi vendégjáték-sorozata június 7-én és 8-án az Ilja próféta című előadással folytatódik, melyet ugyancsak bérletes előadásként láthatnak a marosvásárhelyiek.