Marosvásárhelyen tartják a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjét

Marosvásárhelyen tartják a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjét

A Versünnep Fesztiválra 2017-ben is hagyományosan a Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Magyar Művészeti Akadémia közös szervezésében kerül sor.

          Idén az előadók kortárs és klasszikus költeményekkel – a 200 évvel ezelőtt született és 135. évvel ezelőtt elhunyt Arany János, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endre vagy a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajos egy-egy alkotásával – jelentkezhettek.  A  döntőt 2017. április 9-én rendezik meg a budapesti Nemzeti Színházban.

          A megmérettetésre hivatásos színművészek és előadóművészek, a szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói iratkoztak fel mondott vers és megzenésített művek kategóriákban. Az erdélyi elődöntőre idén Zorkóczy Zenóbia, Demeter Helga, Laczkó Vass Róbert, Illés Alexa, Marosán Csaba, Buchmann Wilhelm, Bajkó Edina, Kocsis Tünde előadók és dr. Incze Gergely Katalin zeneszerző jelentkeztek.

          A Versünnep Fesztivál erdélyi területi elődöntőjének idén is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ad otthont 2017. március 16-án, csütörtökön 17 órától a Kisteremben. A belépés díjtalan!